L’escriptora Sílvia Alcántara comparteix les seves vivències

El dilluns 28 de maig va tenir lloc la conferència de Sílvia Alcántara a la biblioteca del Centre Cívic Ernest Lluch.

Sílvia Alcàntara i Ribolleda neix a Puig-reig (Berguedà) l’any 1944, i als sis mesos d’edat la seva família es traslladà a la Colònia Vidal, una colònia tèxtil situada al marge del Llobregat. Als catorze anys es posa a treballar a la fàbrica, i més tard inicia els estudis de comerç, que li permeten trobar una feina d’administrativa i traslladar-se a Terrassa als vint anys, on viu actualment.

Tot i el desengany de les dues primeres novel·les, que resten inèdites, Sílvia Alcàntara aconsegueix publicar, a Edicions de 1984, la novel·la “Olor de Colònia” (2009). El relat, que reconstrueix la vida d’una colònia tèxtil catalana pels volts de 1950, produeix un gran impacte en el panorama català per la seva maduresa i qualitat literàries.
Amb aquesta novel·la, que esdevé un èxit de vendes, Sílvia Alcàntara rep els premis Qwerty Btv (2009), Regió7 de Cultura (2009), Joaquim Amat-Piniella (2010) i és finalista del premi Llibreter de Narrativa (2009).

L’any 2011 publica, a Edicions de 1984, la seva segona novel·la, “La casa cantonera”, en què explora el tema de la gelosia fraternal i de parella i els secrets d’una família en un poble miner inconcret del Berguedà, la comarca en què va néixer.

És l’autora dels llibres “Olor de Colònia” i “La casa cantonera”.

Una conferència en la que tots els assistents van poder gaudir de les experiències i vivències de l’escriptora i que va durar al voltant de dues hores.