L’Esbart Santa Eulàlia celebra enguany el seu 30è aniversari

esbart30Aquest any 2013, l’Esbart Sta. Eulàlia de Banyeres del Penedès està d’aniversari, i es que fa 30 anys de la seva fundació. Per a celebrar-ho, es  presentarà  l’espectacle “Gósol, un poblet del Pedraforca” que anirà a càrrec del Cos de Dansa de l’esbart.

“Gósol, un poblet del Pedraforca”, pretén explicar la història de la famosa Gitanada, els seus personatges i d’altres danses que havien tingut una gran rellevància a les festes de Gósol i que avui, malauradament resten desaparegudes. Muntatge de vuit danses que sense seguir l’ordre estricte del calendari, ens mostra la manera de fer, la manera de sentir i la manera de viure de la gent d’aquesta població del Berguedà, a les parets del Pedraforca.
Un espectacle innovador, amb una posada en escena excel·lent i un vestuari i música creades únicament per a l’ocasió. La coreografia de  “Gósol,  un poblet del Pedraforca” ha anat a càrrec de  Manel Erruz, director artístic de l’esbart. L’estrena d’aquest espectacle serà divendres 12 de juliol  a les 22h. dins dels actes de la Festa Major de Banyeres del Penedès.

Pel que fa a les seccions infantils, actuaran dilluns 15 de juliol a dos quarts de vuit del vespre amb l’estrena de l’espectacle “Nosaltres encara no en tenim 30!!”, on actuaran una trentena de dansaires de diverses edats estrenant danses noves per a l’esbart.