L’Ajuntament es reuneix amb els veïns del Priorat per l’acondicionament de voreres

reunioprioratL’Ajuntament de Banyeres del Penedès va convocar als veïns del Priorat de Banyeres per fer una reunió informativa el diumenge dia 26 de gener a les 12 del matí amb la intenció d’explicar el projecte corresponent a l’actuació prevista per acondicionar les voreres d’aquest nucli. Varen participar en aquesta reunió informativa l’alcaldessa de Banyeres del Penedès, Núria Figueras, el regidor d’obres i urbanisme, Jordi Guasch i l’alcalde de barri, Salvador Solé.

Tot i que s’havia passat la convocatòria pels gairebé cinc-cents domicilis d’aquest nucli, a la reunió només van assistir una trentena de persones. Tant l’alcaldessa, com el regidor i l’alcalde de barri, van estar explicant que aquesta actuació comportava la tala dels arbres que es trobaven a les voreres, atès que qualsevol altra solució que comportés el manteniment dels arbres seria inassumible econòmicament, tal com ja s’havia informat a l’Assemblea General de l’Associació de veïns del passat estiu i amb mes detall a la Junta Directiva d’aquesta associació de veïns el passat mes de novembre.

Per aquesta actuació l’Ajuntament ha sol·licitat una subvenció que ha estat atorgada en una anualitat de la convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2013-2016.

L’Ajuntament va justificar que la decisió de la tala d’arbres era motivada principalment per assegurar la vialitat de les voreres donant compliment, en la mesura del possible, de la normativa vigent, atès que es tracta d’una zona urbana ja consolidada. A mes de posar fi al greu perjudici que ocasionaven molts d’aquests arbres malmetent tot tipus de serveis públics.

Després de la informació facilitada pels representants de l’Ajuntament els veïns van iniciar un torn de preguntes, en el qual es va fer palès que només un reduït nombre de quatre o cinc veïns es van mostrar totalment contraris a aquesta actuació.