Banyeres del Penedès es vesteix de Festa Major

Banyeres del Penedès es vesteix de Festa Major

Banyeres del Penedès ja està a punt per donar la benvinguda a la seva Festa Major. Enguany, els actes començaran el dimecres dia 5 de juliol a les 8 de la tarda amb un tast de vins al Museu Josep Cañas amb el celler Augustus Fòrum.

El divendres 7 de juliol serà el dia en el que es donarà el tret de sortida amb el pregó a càrrec Club de Futbol Banyeres que, enguany celebren el seu 90 aniversari. A més, i com es tradicional, tindrà lloc la cercavila, l’actuació de les entitats locals i els balls parlats i galejades amb els bandolers i trabucaires d’en Montserrat Poch. També aquest any es farà la presentació del llibre “Testimonis de l’ahir” del difunt veí i membre dels diables Xavier Mata. Per finalitzar el divendres tindrem la Disco Làser show de Rufino i la Banda del Coche Rojo.

Pel que fa a dissabte 8 de juliol cal destacar les portes obertes al campanar de l’església, la típica tronada de festa major i les sardanes. A partir de les 9, es la nit del foc per excel·lència en la que es faran els típics versots dels Diables de Banyeres, la volada del Drac de Banyeres que és patrimoni local d’interès festiu, local i folklòric català, correfoc pels carrers, encesa del campanar, carretillada i la típica tronada. Per finalitzar el dia hi haurà empalmada amb l’orquestra Cimarron i grup Dalton Bang.

El diumenge, Banyeres del Penedès es despertarà amb les matinades i la diada castellera, s’intentarà fer una plaça de 9. Per la tarda es farà la cercavila amb les entitats locals i convidades i per finalitzar hi haurà ball de tarda i nit a càrrec de l’orquestra Selvatana.

El dilluns dia 10 de juliol haurà l’actuació de les seccions infantils i del Cos de Dansa de l’Esbart Santa Eulàlia així com de l’esbart Dansaire Castell de Tona. El dimarts dia 11 de juliol es farà la típica sardinada popular amb l’actuació posterior del monologuista Jordi Carné i el dimecres per posar el punt i final de la Festa Major, es farà l’exhibició del club Patí Banyeres i el tradicional sopar final de festa major l espectacle a la Societat Nova. Un cop acabi la Festa Major del nucli antic de Banyeres del Penedès, el cap de setmana del 14 al 16 de juliol es farà la festa major de Les Masies de Sant Miquel i el dia 29 de juliol serà el torn del Priorat de Banyeres per finalitzar un mes ple de festes.

Aquí us deixem el programa de la Festa Major de Banyeres del Penedès.

DIMECRES, 5 de JULIOL

19.00 h Torneig de petanca local (Parc del Pujolet)

20.00 Tast de vins al Museu Josep Cañas amb el Celler Avgvstvs Forvm del Vendrell. Activitat gratuïta, es recomana inscripció a museujosepcanas@gmail.com

DIJOUS, 6 de JULIOL

19.00 h Torneig de petanca local (Parc del Pujolet)

DIVENDRES, 7 de JULIOL

17.30 h Inauguració al Centre Cívic Ernest Lluch de l’exposició: “Tallers Municipals Culturals (Curs 2016-2017)”.

18.00 h Cercavila dels balls locals de Banyeres: Drac petit, la Bruixa i la Cuca Fera del Drac, Ball de Diables Infantil, Bastoners Banyerencs acompanyats pels grallers Els Aixarts. Recorregut: Pl. Ajuntament, C. Saragossa, Av. Verge del Priorat, C. Pau Casals i Pl. Ajuntament 19.00 h Pregó de la Festa Major a càrrec del Club de Futbol Banyeres a la Plaça de l’Ajuntament (90è aniversari). Actuació dels balls locals de Banyeres: Esbart Santa Eulàlia, Bastoners Banyerencs acompanyats pels grallers Els Aixarts, Drac petit, la Bruixa i la Cuca Fera del Drac i Ball de Diables Infantil. Seguidament, Presentació del llibre de Xavier Mata, “Testimonis de l’ahir”. Balls parlats i galejades amb els Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch “Capablanca, el bandoler del Camí Ral”. Coca i cava a la Plaça de l’Ajuntament.

21.30 h Correbars organitzat pel Ball de Diables de Banyeres.

24.00 h Disco Làser Show (Pl. Onze de Setembre, organitza Bar La Família).

24.00 h Orquestra La Banda del Coche Rojo i a continuació DJ (Pista coberta).

DISSABTE, 8 de JULIOL

11.00 h –13.00 h Portes obertes al campanar de l’església amb visita al rellotge i vistes panoràmiques del municipi.

13.00 h Tronada de Festa Major a càrrec del Ball de Diables de Banyeres. i seguidament, sardanes amb la Cobla Ressò del Penedès i els Dansaires del Penedès (Pl. Ajuntament).

15.00 h Repic de campanes pel grup de campaners de la parròquia.

20.00 h Missa de vigília (Església Parroquial).

21.00 h Nit de Foc Plantada de totes les colles (Pl. Ajuntament).

21.45 h Els Versots del Ball de Diables de Banyeres (Pl. Ajuntament).

22.00 h Volada del Drac de Banyeres des del campanar fins a la Pl. de l’Ajuntament. (Patrimoni Local d’Interès Festiu, Cultural i Folklòric català). Correfoc pels carrers de Banyeres amb Drac de Banyeres, Drac Barrina de La Geltrú, la Víbria de Tarragona, Ball de Diables de Banyeres, Ball de Diables Els Set Pecats Capitals de La Pobla de Mafumet i Diables Guaite’ls de Calafell. Encesa del campanar amb acompanyament pirotècnic, a càrrec de la Pirotècnia Igual (Església parroquial de Santa Eulàlia). Carretillada a càrrec del Ball de Diables de Banyeres (Pl. Ajuntament). Típica tronada a càrrec del Drac de Banyeres (Pl. Ajuntament).

24.00 h Empalmada amb l’orquestra Cimarron i el grup Dalton Bang (Pl. Onze de Setembre).

DIUMENGE, 9 de JULIOL

5.00 h Xocolatada (Pl. Onze de Setembre)

8.30 h Matinades amb els Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch pels carrers del poble. 11.45 h Missa de Festa Major, solemnitzada per la Massa Coral Banyerenca. (Església Parroquial).

13.00 h Diada Castellera amb els Minyons de L’Arboç, els Nens del Vendrell i Colla Joves Xiquets de Valls (Pl. de l’Om).

18.00 h Cercavila Festa Major 2017 amb Ball de Diables Infantil de Banyeres, Colla Infantil dels Dimonis de Montblanc, Diables Infantils de Sant Jaume, Drac petit de Banyeres i la Bruixa del Drac, Víbria petita de Tarragona, Bastoners Banyerencs acompanyats pels Grallers Els Aixarts, Bastoners de Vilafranca (Sortida des de la Pl. de l’Ajuntament).

20.00 h Ball de tarda amb l’Orquestra Selvatana (Pl. de l’Ajuntament).

23.30 h Concert i seguidament Ball de Nit amb l’Orquestra Selvatana (Pl. de l’Ajuntament).

DILLUNS, 10 de JULIOL

10.30 h Missa de Difunts. (Església Parroquial). A continuació Benedicció de vehicles, bicicletes i patinets (Pl. de l’Om).

11.00 h- 20.00 h Festa aquàtica. Es recomana portar xancletes de platja (Piscina municipal). 18.30 h Torneig de petanca local (Parc del Pujolet).

19.00 h Actuació de les Seccions infantils de l’Esbart Santa Eulàlia de Banyeres (Pl. de l’Ajuntament).

22.00 h Actuació del Cos de dansa de l’Esbart Santa Eulàlia de Banyeres i l’Esbart Dansaire Castell de Tona (Pl. de l’Ajuntament).

DIMARTS, 11 de JULIOL

11.00 h Festa de l’escuma (Pl. del centre cívic).

18.30 h– 20.30 h Activitats infantils – Fustes Kapla i màquina per crear els teus propis imants (Pl. de l’Ajuntament).

21.00 h Sardinada popular. (Pista coberta) màxim 400 persones: Preu tiquet 4 € Recollida de tiquets en el Centre Cívic Ernest Lluch: Del 3 al 6 de juliol: empadronats o residents al municipi 11 de juliol: per a tothom Seguidament Monòleg a càrrec de Jordi Carné

DIMECRES, 12 de JULIOL

19.00 h Exhibició del Club Patí Banyeres i Clubs convidats (Pista coberta).

21.30 h Tradicional Sopar final de Festa Major i seguidament espectacle (Societat Nova)

X