L’Ajuntament aconsegueix el soterrament de la línia elèctrica a Saifores

L’Ajuntament aconsegueix el soterrament de la línia elèctrica a Saifores

L’Ajuntament de Banyeres ha guanyat la batalla a Fecsa Endesa aconseguint el soterrament de les línies elèctriques a Saifores. El procés que havia de portar llum des de Castellet i la Gornal fins a La Bisbal del Penedès per tal que els polígons industrials tinguessin electricitat, va començar l’any 2006 que és quan el projecte es va tirar endavant.
Tot i que els anteriors equips de govern havien demanat que el tram de 650 metres que passava per Saifores fos soterrat, finalment la Generalitat va acabar presentant tots el tram amb les línies aèries. L’any 2015 l’anterior alcaldessa Anna Ordóñez va rebre un document en el qual s’informava l’ajuntament que les línies finalment serien aèries. Quan l’actual alcalde Amadeu Benach va agafar el relleu, es va negar a l’expropiació de les parcel·les adonant-se que hi havia errades al projecte i va denegar els permisos d’obres així com la no signatura de les expropiacions.
En aquest període de dos anys i davant les negatives constants, el que va fer l’ajuntament és fer un projecte de soterrament que ja existia però demanant el permís de soterrament, tot això a contrarellotge abans que Fecsa Endesa comencés a posar les torres elèctriques de mitja-alta tensió.
Finalment, la Generalitat ha aprovat el soterrament de la línia elèctrica en el tram que passa per Saifores i que contempla 650 metres.
Amadeu Benach ha explicat que “l’estratègia del consistori va ser molt bona, ja que s’ha aconseguit en un any i mig. Estem molt satisfets amb haver aconseguit que Saifores no s’hagi vist implicat en una barbarie”. L’alcalde també ha explicat que al setembre d’enguany possiblement comencin a instal·lar les torres elèctriques i que es preveu que abans de finals d’any estigui tot finalitzat.

X