La policia et recorda per què has de colpejar el capó del cotxe abans d’arrencar-lo a l’hivern

L’arribada del temporal d’hivern Gloria han provocat un dràstic descens de les temperatures en tot el país. Amb el fred, és relativament habitual que els animals de carrer, sobretot gats, es refugiïn en els vehicles atrets per la calor que desprenen després d’haver estat utilitzats. La zona del motor és un lloc recurrent per a trobar recer. Per aquest motiu, és convenient donar un parell de cops en la zona del capó abans d’arrencar l’automòbil.

Aquesta mesura de precaució servirà per a espantar el felí que hagi decidit resguardar-se del clima gèlid en algun buit del cotxe. Si no ho fem i l’animal segueix allí quan iniciem la marxa, no sols podem causar-li lesions (esgarrapades, cremades, amputació d’extremitats o fins i tot asfíxia), sinó que correm el risc de sofrir alguna avaria provocada per la seva presència.
També és convenient afinar l’oïda, ja que els udols del felí ens poden indicar que es troba atrapat i no pot sortir. En tal cas, hem d’anar amb summa cura en el moment d’aixecar el capó perquè correm el risc que s’espanti i ens esgarrapi com a mecanisme d’autodefensa o que opti per amagar-se encara més. Si no aconseguim treure-ho, l’alternativa és telefonar a emergències. De fet, en aquesta època de l’any, els bombers estan acostumats a realitzar serveis d’aquesta índole.

A més de prendre aquesta precaució, amb la baixada de temperatures resulta molt convenient seguir una sèrie de consells que permetran evitar determinades incidències en el vehicle provocades pel fred. Una d’elles fa referència a la capa de gel que es forma en el parabrisa quan el cotxe dorm a la intempèrie.
Existeixen diversos trucs que ajuden a evitar la formació d’aquesta pel·lícula. Un d’ells és tapar el cristall amb un cartó o una manta bé subjecta amb les portes del vehicle. Encara que l’empresa de lloguer de cotxes Sixt assegura que també serveix fregar el cristall amb una patata pelada o ruixar-lo amb una mescla d’aigua i vinagre.

Si quan hem d’agafar el cotxe ja està formada la capa de gel, mai hem de posar en marxa l’eixugaparabrisa ni abocar aigua calenta. L’ideal és eliminar-ho utilitzant una rasqueta plàstica o, en defecte d’això, una targeta o carnet de plàstic. Aquesta mateixa operació hem de realitzar-la amb els grups òptics del vehicle, encara que si equipa fars halògens descongelarà la capa de gel).

Aquest text ha estat extret d’una notícia del diari La Vanguardia que creiem que és molt útil, ara que ja estem a l’hivern. La notícia completa és aquesta: https://www.lavanguardia.com/motor/actualidad/20200120/472573132114/dar-golpe-capo-coche-asustar-gato-busca-calor-motor-invierno.html