Veïns de Les Masies de Sant Miquel impedeixen un robatori a la zona arqueològica

Els mateixos veïns van ser els que van veure que hi havia un senyor rondant per la zona arqueològica amb un detector de metalls.

L’alcaldessa de barri va avisar als Mossos d’Esquadra, els quals es van personar ràpidament a la zona i van enxampar aquest senyor prop de la necròpolis amb diverses restes de ceràmica i metall a les butxaques, les quals va haver d’entregar.

Finalment li van confiscar el detector de metalls i li van posar una multa de 300 €.

L’alcalde de Banyeres del Penedès, el Sr. Amadeu Benach ha indicat que “gràcies a la col·laboració ciutadana ha estat possible que el nostre patrimoni estigui una mica més protegit.” Així mateix ha afegit que “des de l’ajuntament de Banyeres del Penedès volem agrair l’eficiència i rapidesa dels Mossos d’Esquadra, així com la col·laboració dels veïns i veïnes de Les Masies de Sant Miquel”.

El batlle ha aprofitat per remarcar que des de finals del mes passat els terrenys del jaciment ja són municipals i que s’està treballant pel seu tancament.