Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Esbart Santa Eulàlia

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

escutesbart

Dades de contacte

Telèfon: 618 31 51 62 (Marina Farré)
Adreça: C/Bisbe Sanahuja, 9 (Banyeres del Penedès)
Correu electrònic: esbart.sta.eulalia@gmail.com
Pàgina web: https://sites.google.com/site/esbartsantaeulalia/

Junta directiva

Presidenta: Marina Farré
Direcció cos de dansa: Manel Erruz
Direcció infantil: Maria Càmara i Roser Català

Història

L’Esbart Sta. Eulàlia de Banyeres del Penedès va néixer l’any 1983 de la mà de Mª Carmen Fernández amb una raó de ser molt clara, que és la recopilació, la difusió i l’ensenyament de danses tradicionals catalanes, respectant al màxim les coreografies originals.

Des de la perspectiva històrica de la nostra trajectòria podem dir que, gràcies a la dedicació, a l’afany de millora i a l’esperit de superació dels nostres dansaires, hem assolit una maduresa artística i humana que fa del nostre grup un bon representant de la dansa tradicional catalana.

Tota aquesta dedicació ha contribuït a universalitzar i a enfortir la personalitat catalana que hem difós amb les nostres actuacions arreu de Catalunya, així com en les mostres folklòriques a nivell estatal i internacional que avalen d’aquesta manera la nostra experiència.

En tots aquests anys dedicats a la dansa, han passat per l’esbart múltiples directors de gran qualitat que han sabut ensenyar, motivar i il·lusionar fent de la dansa un espectacle de gran nivell. Des de la incorporació de Manel Erruz, director artístic de l’esbart, hem canviat la manera d’entendre el folklore català i ara en fem d’ell tot un espectacle, incorporant-hi sempre ballets antics que podem realitzar gràcies a la seva llarga trajectòria pel món dels esbarts.

L’esbart és doncs, un vincle d’unió, una institució que ens ajuda a sentir-nos més ciutadans i participatius de l’activitat social de tot un poble.

A més a més la incorporació dels dansaires des de l’edat infantil fa de l’esbart un lloc d’aprenentatge i diversió assegurant la continuïtat de la nostra dansa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]