Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Situació i com arribar

Banyeres del Penedès és un municipi del Baix Penedès, situat al centre de la comarca. El terme municipal té una extensió de 12’14 km² i es troba a la depressió penedesenca, formada per les serralades Litoral i Prelitoral. El terreny és suament ondulat, amb una lleugera inclinació NE-SO. És drenat per la riera de Banyeres, de cabal irregular. A la part nord del terme, el torrent de Llorenç s’ajunta amb el de Banyeres.

Gran part del terme es troba damunt d’un aqüífer, la qual cosa fa que el municipi sigui ric en aigües subterrànies. D’aquest aqüífer se n’aprofiten també altres poblacions.
El poble es troba situat en un pujol, a 172 metres d’altitud. Dins el terme hi ha, a més, els nuclis de Saifores, de les Masies de Sant Miquel, dels Boscos i del Priorat de Banyeres. Actualment hi ha també una urbanització: Casa Roja.
Al terme també hi trobem diferents masies disseminades: La Garita Vella, el Mas Roig, el Corral d’en Beina, la Casa Murada, Can Canyís, etc.

Com arribar a Banyeres del Penedès

Banyeres del Penedès és un municipi amb molt bones connexions per terra, mar i aire. El poble es troba a l’extrem nord-est del país i a 15 quilòmetres de la Costa Daurada, amb les connexions portuàries que això comporta.

Respecte a les principals ciutats espanyoles, és a 551 quilòmetres de Madrid, a 540 quilòmetres de Bilbao, a 297 quilòmetres de València i a 947 quilòmetres de Sevilla. A més, Banyeres del Penedès és un dels municipis espanyols més proper a les principals capitals europees, a només 206 quilòmetres de la frontera amb França (la Jonquera), a 1.085 quilòmetres de París, a 1.416 quilòmetres de Roma, a 1.531 quilòmetres de Londres i a 1.921 quilòmetres de Berlín.

L’aeroport de Reus, a 55 quilòmetres del municipi, és el més proper, i l’aeroport internacional de Barcelona és a 62 quilòmetres de distància i rep vols directes des de les principals ciutats espanyoles, europees i d’altres ciutats del món. A continuació se us dóna informació de com es pot arribar a la ciutat amb diversos mitjans de transport.

En cotxe

Banyeres del Penedès està molt ben connectat amb les principals autovies i autopistes, per exemple, al nord i al sud per la costa amb l’AP-7 (que a Europa es coneix com l’E-15) i que connecta França amb el llevant espanyol.
Aquesta mateixa autopista s’utiliza per viatjar des de Banyeres del Penedès (sent les sortides més properes les de Vilafranca del Penedès sud i El Vendrell) cap a les principals ciutats de Catalunya (direcció sud, Tarragona, direcció nord, Girona).

La N-340 transcorre tot el litoral de llevant, unint Cádiz amb Barcelona.

Cap a l’interior de Catalunya les principals vies són la AP-2 (Lleida), amb la sortida més propera a La Bisbal del Penedès, i la C-51 (Valls).

En tren

L’estació de tren (Rodalies) més propera és la de “L’Arboç”, a només 2 quilòmetres del centre de Banyeres del Penedès.

Si viatgeu en AVE (tren d’alta velocitat), l’estació “Camp de Tarragona” és a 42 quilòmetres de distància.

En avió

Els dos aeroports més propers a Banyeres del Penedès són el de Reus (a 55 quilòmetres) i l’aeroport internacional de Barcelona (a 62 quilòmetres).