Certificat Covid-19 digital de la UE

El certificat Covid-19 digital de la UE és un document que acredita la situació d’una persona respecte a la COVID-19. Facilita la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea.

El certificat Covid-19 digital de la UE és una acreditació que avala l’estat de vacunació de la persona, si ha passat la COVID-19 o si té una prova diagnòstica negativa recent. No és obligatori per viatjar, però facilitarà la mobilitat dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea.

Segons la teva pauta de vacunació apareixerà:

 • Si t’han vacunat amb J&J/Janssen o has patit la COVID-19 i tens una única dosi de qualsevol vacuna, apareixerà [1/1]. En cas que rebis una dosi de record, [2/1].
 • Si tens la pauta de vacunació completa amb dues dosis, independentment de si has patit o no la COVID-19 una vegada iniciada la vacunació, apareixerà [2/2]. En cas que rebis una dosi de record, [3/3].

Per a viatjar, des dels 12 anys.

No. Es poden obtenir tres certificats diferents:

 • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
 • Certificat de recuperació de la COVID-19.
 • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.

El pots obtenir:

 • Si t’has vacunat amb pauta completa.
 • Si has passat la malaltia en els últims sis mesos i tens una PCR que ho acrediti.
 • Si tens una prova diagnòstica negativa (PCR o test d’antígens d’un centre autoritzat pel Departament de Salut).

Per internet
El pots descarregar des de La Meva Salut o des del web vacunacovidsalut.cat

El certificat es descarregarà al teu dispositiu i no caldrà que te’l tornis a descarregar cada vegada. Podràs trobar-lo:

 • A la carpeta de descàrregues o arxius
 • Fent servir el cercador del dispositiu, amb la paraula “COVID”.

Presencialment

 • A les oficines d’atenció ciutadana (OAC), amb cita prèvia.
  Has de portar el DNI i la targeta sanitària. Te’l podràs endur imprès o descarregat al mòbil per tenir-lo sempre a mà.
 • Als punts de vacunació poblacionals.

La caducitat varia segons el tipus de certificat:

 • Certificat de vacunació contra la COVID-19: vàlid durant 9 mesos des de la data de la darrera dosi de la pauta completa. Després de la dosi de record, el certificat torna a ser vàlid.
 • Certificat de recuperació de la COVID-19: vàlid durant 6 mesos després de la recuperació (per directriu europea, diagnosticada amb PCR positiva, no amb test antigènic ràpid positiu).
 • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa:
  • Amb test d’antígens (TAR): 48 hores.
  • Amb PCR: 72 hores.

Aquests terminis estan establerts per la Unió Europea. Consulta el web de la Comissió Europea relacionada amb el certificat COVID digital de la UE.

En el mateix moment en què et vacunes, a La Meva Salut ja et pots descarregar el certificat COVID digital de la UE. És possible que aquest certificat trigui fins a 72 hores a estar disponible. Tanmateix, no serà vàlid fins a 15 dies després de vacunar-te amb la segona dosi [2/2].

En el cas de les persones que s’hagin vacunat amb la dosi de record, el certificat és vàlid en el mateix moment de la vacunació, tot i que l’actualització pot no aparèixer fins a 72 hores després.

No. Si ja tens la pauta de vacunació completada [1/1] o [2/2], independentment que t’administrin una dosi addicional o de record [2/2] o [3/3], la teva pauta de vacunació està completada i, en conseqüència, el teu certificat COVID digital és vàlid.

Segons els últims estudis, la protecció proporcionada per la dosi de record pot durar més temps que la pauta completa de vacunació. La Comissió Europea, en el futur i amb les noves evidències científiques de la vacuna contra la COVID-19, podria proposar un període de caducitat també per als certificats de vacunació després d’una dosi de record. Consulta la pàgina web de la Comissió Europea del certificat COVID digital de la UE per a més informació.

Sí. Si abans d’iniciar el procés de vacunació t’han diagnosticat la COVID-19 i consta al sistema de salut de Catalunya, i en recuperar-te t’administren una dosi de la vacuna contra la COVID-19, la teva pauta de vacunació està finalitzada. Com a conseqüència, pots obtenir el certificat COVID digital de la UE [1/1].

Si després de la primera dosi de la vacuna pateixes la COVID-19, hauràs de finalitzar el teu procés de vacunació just després d’haver superat la malaltia per obtenir el certificat COVID digital de la UE  [2/2].

Als centres acreditats per a proves diagnòstiques de COVID-19.

El resultat els pots descarregar a La Meva SalutEn cas de no estar-hi donat d’alta, obtindràs el resultat a una pàgina web (URL) que facilitarà el laboratori on la persona es faci la prova.