Banyeres celebra la Diada Nacional de Catalunya

Banyeres celebra la Diada Nacional de Catalunya

En commemoració amb la diada de Catalunya, Banyeres del Penedès va celebrar diferents actes.

El dissabte dia 8 hi va haver una cantada d’Havaneres a càrrec del grup de Calafell Veles i Vents.

El diumenge dia 9 de setembre i com ja és tradicional, el Ball de Diables de Banyeres van celebrar el seu 27è aniversari amb sardanes i vermut, un dinar popular que va comptar amb prop de 150 persones, ball, l’encesa i per finalitzar concert de gralles amb el grup de grallers Els Aixarts.

El dilluns 10 de setembre al Centre Cívic Ernest Lluch es va fer la inauguració de l’exposició “La sardana al Vendrell: dels orígens a la difusió internacional d’un símbol. 65è aniversari dels Dansaires del Vendrell” i seguidament es va celebrar la Diada Comarcal que enguany es va realitzar a Banyeres del Penedès, a càrrec de la Il·lma. Sra. Núria Figueras, alcaldessa de Banyeres del Penedès, la intervenció de l’Il·lm. Sr. Joan Olivella, president del Consell Comarcal del Baix Penedès i alcalde de Calafell i la glosa es va dur a terme a càrrec de l’Excm. Sr. Jordi Jané, diputat al Congrés dels Diputats.

Seguidament es va cantar l’Himne Nacional de Catalunya i les magnífiques actuacions dels Esbarts Santa Eulàlia de Banyeres, Vila del Vendrell, La Lira i Sant Julià de l’Arboç.

El dia 11 de setembre, diada de Catalunya al Cementiri Municipal va tenir lloc l’acte institucional d’homenatge al soldat desconegut amb la participació de la Massa Coral Banyerenca cantant Els Segadors i una salve a càrrec dels Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch.

Finalment hi va haver una sortida organitzada pels Diables de Banyeres d’un autocar, per tal d’anar a Barcelona a participar a la marxa per la independència.

X