Banyeres viu la Setmana Europea de prevenció de residus

setmanaeuropeaDurant la setmana del 19 al 24 de setembre, en el marc de la setmana europea de la prevenció de residus, Banyeres del Penedès ha fet diversos actes.

El primer va tenir lloc, el dimecres dia 20 de novembre a les 7 de la tarda, al Centre Cívic Ernest Lluch, on es va fer la xerrada “Parlem de Natura” amb reportatges sobre la nostra fauna, a càrrec dels ornitòlegs Xavier Bayer de Vilafranca del Penedès i Cisco Guasch de les Masies de Sant Miquel. A aquesta xerrada van assistir una trentena de persones, les quals van poder visionar diversos documentals en HD i posteriorment van fer debat.

El divendres dia 22 de novembre, al Centre Cívic Ernest Lluch, a les 7 de la tarda, el Xavier Bayer de GEPEC va presentar l’acord de custodia de ratpenats a la Font Gran, es va fer la presentació del projecte de restauració ambiental i creació d’itineraris naturalistes en la riera de Sant Miquel a càrrec de les redactores del projecte, les ambientòlogues Diana Martínez i Laura Torres i per últim es va presentar la www.liniaverdabanyeresdelpenedes.cat de manera virtual, així com l’aplicació per android i IOS. A l’acte van assistir prop de 80 persones, molt interessades en aquestes iniciatives de recuperar els antics camins del municipi, així com la tendència a aplicar les noves tecnologies per tal de facilitar la gestió d’incidències.

Ja per finalitzar el diumenge dia 24 de novembre a partir de les 9 del matí, es va fer esmorzar popular i la tradicional fira de bestiar i eines del camp, que estava situada darrera la cooperativa agrícola.