“La Laia Blanca”, la nova festa de Banyeres del Penedès

“La Laia Blanca”, la nova festa de Banyeres del Penedès

lalaiablancaEl proper dia 15 de febrer des de les 5 de la tarda fins les 10 de la nit, entre les places de l’Ajuntament i la de l’Om, tindrà lloc la nova festa de Banyeres del Penedès, anomenada la “La Laia Blanca” en honor a la patrona de Banyeres, Santa Eulàlia.

Aquesta festa serà una espècie de sambòdrom, i també una prèvia als carnavals que tindran lloc tres setmanes desprès.

En aquest tram hi haurà canons de confeti, de fum i de llum i 16.000 watts de potència musical, que farà que grans i petits ballin durant aquestes hores, guarnits amb les seves millors disfresses.

La festa està oberta a comparses d’entitats del municipi, tot i que també està oberta a localitats i comarques veïnes. També neix sense ser un concurs però si, un punt de trobada festiu i de cohesió social entre els veïns del municipi.

La Laia Blanca, tindrà com a element tradicional les llegendes i propietats màgiques que s’atribueixen al centenari Om de la localitat, el qual tindrà uns follets i que tot aquell que balli al voltant d’aquest Om, tindrà sort al carnaval o durant el carnaval.

X