S’inicia el servei de Centre Obert al CEIP Mare de Déu del Priorat

S’inicia el servei de Centre Obert al CEIP Mare de Déu del Priorat

centredediaDesprés de diversos tràmits per part de la junta de govern de Banyeres del Penedès i de la regidoria de Benestar social i Família, el passat dia 13 d’octubre es va iniciar el servei de Centre Obert a l’Escola Mare de Déu del Priorat de Banyeres del Penedès, on actualment hi ha 8 nens/nenes en edats compreses entre els sis i els deu anys.

Aquests menors són derivats des dels Serveis Socials del Consell Comarcal i són famílies del municipi.

Aquest servei té una durada de 9 mesos aproximadament, és a dir, des del mes d’octubre fins a finals de maig de l’any vinent.

El centre obert és un servei preventiu, adreçat a menors de famílies en situació de risc social i que està enfocat a la socialització d’aquests menors, on es treballen hàbits de comportament, normes de convivència, valors, a través del joc, de diferents activitats, etc. També es realitza reforç escolar, tot i que aquesta no és l’activitat i objectiu principal del centre obert. Els dies que es duu a terme són dos tardes a la setmana, després de l’horari escolar.

El centre obert s’ha pogut realitzar gràcies a un conveni entre l’ajuntament de Banyeres del Penedès i el Consell Comarcal. Està subvencionat per l’ajuntament de Banyeres del Penedès, Consell Comarcal, Diputació de Tarragona i el Departament de Benestar Social i Família.

Segons paraules de Joana Fernández, regidora de Benestar Social i Família “estem molt satisfets de poder donar aquest servei al nostre municipi”.

X