Inaugurada l’exposició “Animals” de Josep Cañas

El passat dijous dia 5 de juliol i en el marc de la Festa Major de Banyeres del Penedès, es va fer la inauguració de l’exposició “Animals” de Josep Cañas i que es podrà visitar a la sala de plens de l’Ajuntament fins al proper 31 d’agost, així com la presentació del llibre “Gats”.

A l’acte hi van assistir una trentena de persones, entre elles, el President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, Joan Jané dels Amics de Josep Cañas, el director del Museu Josep Cañas, Roberto Díaz, la Presidenta de la Fundació Josep Cañas i alcaldessa de Banyeres, Núria Figueras, l’alcalde del Vendrell, Benet Jané i regidors de l’Ajuntament.

Durant la presentació es va estar explicant la relació de Josep Cañas amb els animals, els seus treballs tant a casa nostra com a l’estranger, així com també es va poder veure l’escultura cedida per la Diputació de Tarragona, el “Cavall”.

Josep Poblet va cloure l’acte referint-se a la bellesa de l’obra de Josep Cañas, “un autor universal que s’ha projectat al món des de la localitat”. En aquest sentit va recordar la importància de mantenir viva la cultura i les tradicions dels municipis del nostre territori, “dels més grans als més petits”, per afrontar els temps de dificultats econòmiques que estem travessant actualment. I va assegurar que, des de la Diputació, “treballem dia rere dia per defensar els interessos del món local”.

El president de la Diputació va anunciar que la institució intercomarcal projectarà l’obra de Cañas en un nou volum de la Col·lecció Tamarit, que edita la Diputació, conjuntament amb Viena Edicions, per tal de difondre la producció artística relacionada directament amb les comarques de Tarragona, ja sigui per l’autor o per l’obra.