Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Banyeres celebra la Setmana de la Dona

setmanadonaCom ja és habitual, l’Ajuntament de Banyeres del Penedès juntament amb el Col·lectiu de dones el Farcell, que aquest any celebra el seu desè aniversari, organitzen pel dia internacional de la dona, una setmana plena d’actes per tal de commemorar aquest dia.

Enguany, el passat dilluns 4 de març es va fer el primer Taller de Risoteràpia a càrrec d’Isabel Xicola, l’actual terapeuta del CAP, al qual van assistir una trentena de persones que s’ho van passar d’allò més bé, rient i tornant a la infantesa. El dimarts dia 5 de març, al Centre Cívic Ernest Lluch es va fer la inauguració de l’Exposició “La lluita per a l’oportunitat de viure” de l’Institut Català de la Dona a càrrec de Lídia Bargas, delegada de l’Institut Català de les Dones a Tarragona, la qual es podrà visitar fins el proper dia 15 de març de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores i posteriorment, es va la xerrada “La dona i la recerca de la igualtat: un relat de la lluita per l’oportunitat de viure” a càrrec de Dolors García Martínez i en col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs on més d’una trentena de persones, malgrat la pluja, van assistir per gaudir d’aquesta jornada, que va concloure amb coca i cava pels assistents.

Finalment, el divendres 8 de març al Centre Cívic Ernest Lluch, es va fer el recital de poesia “Elles”, una composició poeticomusical de Jaume Calatayud i Vicente Monera, va ser un concert molt emotiu, doncs a més de recitar poesies de tres autores, potser les més importants de la nostra literatura com són Clementina Arderiu i Voltas, Rosa Leveroni i Valls i Maria Mercè Marçal i Serra, es van fer unes pinzellades de cadascuna de les seves interessants i complicades vivències i a continuació a les 9 de la nit, es va fer, el ja tradicional sopar organitzat pel Col·lectiu de Dones “El Farcell” que aquest any es va celebrar al Restaurant el Petit Priorat de Banyeres.