Banyeres tanca la Festa Major 2013 amb una gran participació ciutadana

racodelfocDes del divendres dia 12 fins al dimecres dia 17 de juliol, Banyeres del Penedès ha gaudit de la seva Festa Major. S’iniciava amb la inauguració de l’exposició “Cañas dibuixat pels amics” que va comptar amb la presència del Sr. Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, la directora del Museu Josep Cañas, Mónica Roca, la Presidenta de la Fundació Josep Cañas, Núria Figueras, així com representants de l’Ajuntament.

Acte seguit va tenir lloc, el pregó de la Festa Major que enguany ha anat a càrrec del Joan Figueras, director de la Massa Coral Banyerenca que aquest any celebren el seu 60 aniversari, va cantar la Massa Coral Banyerenca, i a continuació les actuacions dels Bastoners Banyerencs, Diables petits de Banyeres, Drac petit, La bruixa i la Cuca Fera i els balls parlats i galejades amb els Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch.

Seguidament es va fer la inauguració al Centre cívic Ernest Lluch de l’exposició  “Tallers municipals Culturals del curs 2012-2013” i un petit refrigeri a la plaça del Centre Cívic.

Per tal de commemorar el 30 aniversari de l’Esbart Santa Eulàlia, van fer l’estrena de l’espectacle “Gòsol, un poblet del Pedraforca” a càrrec del  Cos de Dansa i exdansaires al qual van assistir més de 200 persones.

El dissabte 13 de juliol entre els diferents actes que es van fer cal destacar la tronada de festa major a càrrec del Ball de Diables de Banyeres, Sardanes amb la Cobla Ressó del Penedès i els Dansaires del Penedès, la Primera Trobada Bastonera amb Bastoners Banyerencs, Bastoners de la Universitat de Lleida, Ball de Bastons de Bellvei, Ball de Bastons de la Riera de Gaià, Bastoners de l’Espluga de Francolí i Bastoners de Sant Jaume dels Domenys. El dissabte és el dia per excel·lència de la nit de foc que fa començar amb la inauguració de la placa “El racó del foc” a la Plaça de l’Ajuntament, la qual està dedicada a totes les entitats de foc, com el Drac de Banyeres, Ball de Diables de Banyeres,  i la volada del Drac. Va continuar amb els versots del Ball de Diables de Banyeres, la volada del Drac de Banyeres, correfoc, encesa del  campanar, carretillada i la típica tronada i va finalitzar amb l’empalmada amb l’orquestra Estelada i Dj David Delatorre.

Ja el diumenge es va fer la diada castellera amb els Minyons de l’Arboç i la Colla Joves Xiquets de Valls, la cercavila de la Festa Major, el ball de tarda, el concert i el ball de nit amb l’orquestra Montgrins.

El dilluns van actuar els grups infantils de l’Esbart Santa Eulàlia amb l’espectacle “Encara no tenim 30! I l’espectacle de màgia “Màgics” amb el Jordi  Caps de Màgia.

El dimarts va haver l’exhibició del Taekwondo Banyeres i va finalitzar amb la típica sardinada a la qual van assistir més de 200 persones i ball amb Dj’s.

Ja el dimecres i per tal de finalitzar la festa major d’aquest any s’ha fet l’exhibició de la secció de patinatge de Banyeres i el sopar final de Festa Major amb grup musical a la Societat Nova.

Segons paraules de l’alcaldessa de Banyeres, Núria Figueras, “ha estat una festa major molt participativa on ha hagut actes per tots els gustos i totes les edats i per tant tothom, grans i petits, veïns i veïnes de Banyeres i de tots els nuclis del nostre municipi, juntament amb el nostres familiars, amics i visitants hem pogut gaudir de totes i cadascuna de les nostres estimades entitats, fent molt bona harmonia i convivència entre tots nosaltres”.