Resum de la Festa Major de Banyeres 2014

fm2014Des del divendres dia 11 fins al dimecres dia 16 de juliol, Banyeres del Penedès ha gaudit de la seva Festa Major. Aquesta s’iniciava amb el cercavila dels balls locals de Banyeres: Drac petit, la Bruixa i la Cuca Fera del Drac, Ball de diables infantil, Esbart Santa Eulàlia, Bastoners Banyerencs i els seus grups infantils acompanyats pels grallers Els Aixarts. Acte seguit va tenir lloc el pregó de la Festa Major que enguany ha anat a càrrec dels Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch, que aquest any celebren el seu cinquè aniversari i aprofitant l’avinentesa van representar la invasió dels francesos al 1808 a l’Arboç. Seguidament es va fer la inauguració al Centre cívic Ernest Lluch de l’exposició “Tallers municipals Culturals del curs 2013-2014” i un petit refrigeri a la plaça del Centre Cívic. Ja per finalitzar el primer dia de la festa major, va haver ball amb disco làser show a la Plaça Onze de Setembre i Festa Flaix FM amb els deejays Àlex de Guirior i Miquel Fontova a la pista coberta.

El dissabte 12 de juliol entre els diferents actes que es van fer cal destacar la tronada de festa major a càrrec del Ball de Diables de Banyeres, Sardanes amb la Cobla Ressó del Penedès i els Dansaires del Penedès, la inauguració de la rotonda del Casconar, així com la presentació del conte escrit per Josep Cañas “Carbonet, biografia d’un ase”, on durant l’acte també va tenir lloc la inauguració d’una exposició temporal que mostra il·lustracions de l’autor per al relat. El dissabte és el dia per excel·lència de la nit de foc que va començar amb els versots del Ball de Diables de Banyeres, la volada del Drac de Banyeres, correfoc, encesa del campanar, carretillada i la típica tronada i va finalitzar amb l’empalmada amb l’orquestra Atalaia i Dj Arnau.

Ja el diumenge es va fer la diada castellera amb els Minyons de l’Arboç i la Colla Joves Xiquets de Valls, la cercavila de la Festa Major, el ball de tarda, el concert i el ball de nit amb l’orquestra Montgrins.

El dilluns van actuar les seccions infantils de l’Esbart Santa Eulàlia juntament amb les seccions infantils de l’Esbrt dansaire de Calafell i l’actuació del Cos de Dansa de l’Esbart Santa Eulàliade Banyeres acompanyats pel grup austríac “Volkstanzgruppe St.Martin i.S (Folk dance Group).

El dimarts va haver l’exhibició del Taekwondo Banyeres i va finalitzar amb la típica sardinada a la qual van assistir més de 200 persones i ball amb Dj’s.

Ja el dimecres i per tal de finalitzar la festa major d’aquest any s’ha fet l’exhibició de la secció de patinatge de Banyeres i el sopar final de Festa Major amb grup musical a la Societat Nova.

Segons paraules de l’alcaldessa de Banyeres, Núria Figueras, “ha estat una festa major molt participativa on ha hagut actes per tots els gustos i totes les edats i per tant tothom, grans i petits, veïns i veïnes de Banyeres i de tots els nuclis del nostre municipi, juntament amb el nostres familiars, amics i visitants hem pogut gaudir de totes i cadascuna de les nostres estimades entitats, fent molt bona harmonia i convivència entre tots nosaltres”.