S’inicia el servei de Centre Obert al CEIP Mare de Déu del Priorat

centredediaDesprés de diversos tràmits per part de la junta de govern de Banyeres del Penedès i de la regidoria de Benestar social i Família, el passat dia 13 d’octubre es va iniciar el servei de Centre Obert a l’Escola Mare de Déu del Priorat de Banyeres del Penedès, on actualment hi ha 8 nens/nenes en edats compreses entre els sis i els deu anys.

Aquests menors són derivats des dels Serveis Socials del Consell Comarcal i són famílies del municipi.

Aquest servei té una durada de 9 mesos aproximadament, és a dir, des del mes d’octubre fins a finals de maig de l’any vinent.

El centre obert és un servei preventiu, adreçat a menors de famílies en situació de risc social i que està enfocat a la socialització d’aquests menors, on es treballen hàbits de comportament, normes de convivència, valors, a través del joc, de diferents activitats, etc. També es realitza reforç escolar, tot i que aquesta no és l’activitat i objectiu principal del centre obert. Els dies que es duu a terme són dos tardes a la setmana, després de l’horari escolar.

El centre obert s’ha pogut realitzar gràcies a un conveni entre l’ajuntament de Banyeres del Penedès i el Consell Comarcal. Està subvencionat per l’ajuntament de Banyeres del Penedès, Consell Comarcal, Diputació de Tarragona i el Departament de Benestar Social i Família.

Segons paraules de Joana Fernández, regidora de Benestar Social i Família “estem molt satisfets de poder donar aquest servei al nostre municipi”.