Dos banyerencs coronen el pic de l’Aneto

El passat dimecres dia 26 d’agost els banyerencs Manuel López i Carlos Ariño van coronar el Pic d’Aneto, el més elevat dels Pirineus amb una altitud de 3.404 metres sobre el nivell del mar.

Tot-hi portar uns quants intents per organitzar la pujada a l’Aneto, fins aquesta setmana passada no l’han pogut complir.

Es van aixecar a les 4.45 de la matinada i a les 5.20 hores es posaven en marxa des del Refugi de La Renclusa, cap al primer objectiu: el ‘Portillón superior’ (2885 m).

Una pujada llarga i dura a través de la ‘pedrera de la Renclusa’. Van seguir amunt per la ‘Lloma del Portillons’ i van avançar cap al seu segon objectiu: ‘La glacera’.

El tercer objectiu era el ‘Pas de Mahoma’ i l’avantsala del cim, els quals van superar amb èxit.

Un cop dalt i havent coronat el Pic d’Aneto després de tres hores i mitja de ruta, es van delectar amb unes vistes meravelloses, que només coneix qui hi ha estat.

Ja en acabat, i després de fer les fotografies de rigor van iniciar el descens en direcció el ‘Pla d’Aigualluts’ i ‘Forau d’Aigulluts’. Una ruta força dura però amb una experiència d’esforç gratificant.