S’impulsa la nova regidoria de treball i ocupació

Des de l’ajuntament de Banyeres s’impulsa i es crea, per primera vegada, la regidoria de treball i ocupació.

L’atur és sens dubte un dels principals problemes als quals s’enfronta el municipi de Banyeres, així com tota la comarca. És per aquest motiu, que des d’aquesta regidoria, i dins les competències de les que disposa un municipi petit, es volen desenvolupar els aspectes clau de les polítiques actives d’ocupació per tal que les persones puguin millorar les seves expectatives de trobar feina.

Intermediació i la inserció laboral; s’està creant una borsa de treball a la qual s’hi pot accedir a través de la pàgina web de l’ajuntament i també de manera presencial. Això farà que a través de converses amb les empreses i ETT’s de la comarca es puguin gestionar ofertes de feina i es puguin classificar i seleccionar els perfils professionals. Gestionar plans d’ocupació serà també un objectiu essencial d’aquesta regidoria intentant donar ocupació a les persones del municipi.

Orientació laboral, ajudant en la recerca activa d’ocupació, atenent preferentment a persones amb més dificultat de trobar feina i amb més risc d’exclusió social; això es farà a través de jornades informatives, formatives i tallers pràctics que tindran com a objectiu essencial dotar les persones de més possibilitats en la cerca activa d’ocupació.

Formació; s’aposta per la formació ocupacional i contínua, gestionant la formació amb entitats i organismes competents. De cara l’any vinent es volen fer cursos a Banyeres del Penedès.
En matèria de formació ocupacional es tractaran d’impartir aquells cursos que puguin millorar les possibilitats de trobar feina.
Per això caldrà fer prèviament un diagnòstic del mercat de treball a les nostres comarques.

Per aquest motiu, el proper dimarts dia 8 de setembre a dos quarts de deu del matí al Centre Cívic Ernest Lluch hi haurà un Seminari on s’informarà sobre la nova regidoria de Treball i Ocupació, l’ocupació en la comarca i sobre el Pla de Garantia Juvenil.
Hi actuaran com a ponents la Sra. Susana Mur, responsable d’ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès i la Sra. Mireia Carrasco, Tècnica impulsora de la Garantia Juvenil.
El dimarts dia 15 de setembre a dos quarts de deu del matí al Centre Cívic Ernest Lluch es farà un taller sobre Orientació Laboral i Millora de Tècniques de Recerca de Feina. Hi actuarà com a ponent la Sra. Susana Muñiz, directora de l’oficina Adecco del Vendrell.

Entenent que el marc de relacions laborals en el context actual ha empitjorat com a conseqüència sobretot de la reforma laboral, des d’aquesta regidoria també s’oferirà assessorament laboral per treballadors i treballadores en actiu i, en general, per a totes aquelles persones que necessitin informació en matèria de dret laboral, seguretat social, prevenció de riscos laborals, prestacions i pensions, etc.

El regidor de treball i ocupació Manuel López Blanco, indica que “aquesta regidoria obeeix al compromís adquirit davant de la ciutadania de Banyeres en relació a un problema com és el de l’atur. L’atur es sens dubte el major problema que té el nostre poble i la nostra comarca, sent el Baix Penedès la comarca amb la taxa d’atur més elevada de tot Catalunya. Per tant, l’atur, la carència de feina i conseqüentment d’ingressos s’ha convertit en els últims anys en un problema de caràcter social que exigeix de la intervenció directa de l’administració.

Els ajuntaments, com a primer esglaó d’aquesta administració, tenen l’obligació de destinar esforços i recursos per tal d’ajudar a minimitzar aquest problema. Una taxa de desocupació com la actual posa en risc la cohesió social i la possibilitat que tothom tingui les mateixes oportunitats en la societat. En aquest context, i amb aquesta creença, l’ajuntament té l’obligació moral i legal de tractar d’ajudar les persones que es trobin en aquesta situació. El lloc de treball en els últims anys s’ha convertit en el principal actiu personal i familiar ja que és essencial per integrar-se en una societat consumista, com l’actual.

Amb aquesta filosofia i aquest objectiu, la regidoria de Treball i Ocupació tractarà d’ajudar les persones a trobar feina, aportant essencialment orientació laboral i formació per tal que puguin millorar les seves competències i les seves possibilitats de trobar un lloc de treball dins d’un context socioeconòmic encara de crisis.”