Comencen les primeres prospeccions amb georadar al Jaciment Iber de les Masies de Sant Miquel

Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès es continua treballant per tal de saber tot allò que oculta encara el jaciment iber de Les Masies de Sant Miquel.

Després de mantenir reunions amb els propietaris dels terrenys i la Universitat de Barcelona, aquesta ja ha començat les primeres prospeccions a través de georadar aquesta setmana.

L’objectiu d’aquestes prospeccions és poder disposar d’una radiografia del terreny que indicarà on es troben construccions, estructura, murs i restes d’eines, metall i ceràmica que encara no hagin estat descoberts.

Amb tot allò que es trobi, la Universitat de Barcelona ho catalogarà, identificarà i informarà a l’Ajuntament, el qual rebrà un document amb l’inventari detallat de totes les troballes.

Així mateix, l’Ajuntament de Banyeres juntament amb els Serveis Territorials d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, preveuen realitzar en breu reunions a tres bandes entre la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i el consistori, per tal de preveure nous plans de futur i trajectòria del poblat Iber.