La Fundació Marta Mata acull la presentació del llibre “El crim de Saifores (Baix Penedès) i el seu procés (1885-1886). Les audiències criminals de Tarragona, Tortosa i Reus entre 1883 i 1892″

Ahir diumenge al migdia, la Fundació Marta Mata a Saifores va acollir la presentació del llibre “El crim de Saifores (Baix Penedès) i el seu procés (1885-1886). Les audiències criminals de Tarragona, Tortosa i Reus entre 1883 i 1892”, el qual ha estat finançat per la Diputació de Tarragona. La presentació va anar a càrrec de l’alcalde de Banyeres del Penedès Amadeu Benach, del doctor i catedràtic Antoni Jordà que ha fet el pròleg, l’autora Sofia Mata de la Cruz i el diputat de cultura Joan Olivella.
A la presentació l’autora va explicar que el llibre es compon de dues parts, la primera està dedicada a les audiències i la segona al crim de Saifores que va ser molt mediàtic.
L’alcalde de Banyeres va agrair a l’autora que hagi escrit aquest llibre per conèixer una mica més la història del municipi de Banyeres del Penedès.

Sofia Mata de la Cruz

Sofia Mata de la Cruz va néixer a Santa Cruz de Tenerife però des de l’any 1964 viu a Tarragona. El seu pare era originari de Saifores i Sofia és neboda i fillola de la Marta Mata. És doctora en Història de l’art i actualment és directora del Museu Diocesà de Tarragona i professora associada d’història de l’art a la Universitat Rovira i Virgili.