Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

L’ajuntament de Banyeres denuncia públicament l’electrocució d’una espècie protegida per una torre no aïllada

Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès volem expressar el nostre disgust davant la mort per electrocució d’un Xoriguer Comú (falco tinnunculus) en una torre de mitja tensió que no es trobava degudament aïllada per evitar aquesta mena d’accidents dins del nostre municipi.

No és el primer cop que hem de lamentar un fet d’aquestes característiques, i lamentem profundament la falta de sensibilitat per part d’ENDESA en la resolució d’aquesta problemàtica amb un simple aïllant.

La pèrdua d’espècies com aquest Xoriguer, o d’altres com l’Aligot Comú (buteo buteo) o el Duc (bubo bubo) en situacions similars, és un fort cop per aquest grup de depredadors que ajuden els nostres agricultors en el control natural de rosegadors i conills.

El valor ecològic de la seva feina és incalculable junt amb d’altres espècies de mamífers com la Guineu (vulpes vulpes), la Geneta (genetta genetta) o la Fagina (martes foina) en el control de possibles plagues tant al medi agrícola com a l’urbà.

És per això, que l’Ajuntament de Banyeres del Penedès, denunciarà aquest fet a ENDESA perquè resolgui aquest problema perquè no es torni a repetir, i faci una revisió de les torres d’electre del municipi amb risc per la fauna.

També estudiarem si pot concórrer en un delicte ecològic ja que estem parlant d’una espècie protegida per la Llei de Protecció dels Animals (llei 2/2008), Real Decreto de Protección Especial de Especies Amenazadas (139/2011) i Convenio de Berna.

Tanmateix ja hem denunciat aquests fets al Cos d´Agents Rurals perquè determinin les accions legals pertinents.