Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tret de sortida a la Festa Major 2019

  • Enguany compta amb dos aniversaris molt especials, el desè aniversari de la recuperació del Ball de Diables Infantil i el desè aniversari dels Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch

Un any més, el municipi de Banyeres del Penedès ja està preparat per celebrar la seva Festa Major d’enguany. Una festa major que a més, compta amb dos aniversaris molt especials, el desè aniversari de la recuperació del Ball de Diables Infantil i el desè aniversari dels Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch.

El divendres 12 de juliol començarà la Festa Major de Banyeres amb una cercavila dels balls locals, la inauguració de la reproducció de l’obra del nostre fill il·lustre Josep Cañas “Nu de nen” i seguirà amb el pregó de la Festa Major a càrrec del Ball de Diables Infantil. Seguidament es farà actuació dels balls locals, balls parlats i galejades amb els Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch, correbars organitzat pel Ball de Diables de Banyeres acompanyats de la Batucada Trastok’s, actuació del grup Sangre Flamenca, Disco Làser Show i acabarà amb l’orquestra La Loca Histèria i Dj.

El dissabte 13 de juliol es començarà a les nou del matí amb l’esmorzar bandoler, jocs infantils i l’actuació del grup musical Upuntú, mentre des de les 11 fins a les 13 hores es podrà visitar el campanar de l’església, el rellotge i gaudir de les vistes panoràmiques del municipi. A les 12 hores es farà la inauguració al Centre Cívic Ernest Lluch de l’exposició “Tallers Municipals Culturals (curs 2018-2019)”. A les 13 hores es farà la típica tronada de festa major a càrrec del Ball de Diables de Banyeres i sardanes amb la Cobla Ressò del Penedès i els Dansaires del Penedès. A les 15 hores es farà el repic de campanes pel grup de campaners de la parròquia. I la nit, és per excel·lència, la nit del foc. A partir de les 21 hores es farà la Plantada de les Colles, els Versots del Ball de Diables de Banyeres, la Volada del Drac de Banyeres des del campanar fins a la plaça de l’ajuntament (patrimoni local d’interès festiu, cultural i folklòric català), correfoc pels carrers de Banyeres amb el Drac de Banyeres, Drac de Vilanova, Drac de Bellvei, Ball de Diables de Banyeres, Ball de Diables de Vila-seca i el Ball de Diables de Sant Jaume dels Domenys que acabarà amb l’encesa del campanar, la carretillada, la típica tronada i empalmada amb l’Orquestra Cimarrón i el grup Julay’s.

El diumenge 14 de juliol els Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch s’encarregaran de despertar als veïns i veïnes de Banyeres amb les Matinades. El matí continuarà amb la Diada Castellera que comptarà amb els Minyons de l’Arboç, els Nens del Vendrell i Castellers Vila de Gràcia que, intentaran un any més que Banyeres sigui una plaça de 10. Ja a les 18 hores serà el torn de la cercavila de Festa Major i que comptarà amb el Ball de Diables infantil de Banyeres, Ball de Diables Infantil de Sant Jaume dels Domenys, Diables infantils Riudefoc de Sant Pere de Riudebitlles, Drac petit de Banyeres, la Bruixa manituda, la Cuca Fera i el Capgròs del Drac de Banyeres, Drac petit Xerric d’Igualda i Drac petit de Montblanc, Gegants de Banyeres, Bastoners Banyerencs acompanyats dels Grallers Els Aixarts i Ball de Bastons de Cambrils. A les 20 hores es farà el Ball de Tarda amb l’Orquestra Selvatana i a les 23.30 hores i per tancar el diumenge, concert i seguidament, ball de nit amb l’Orquestra Selvatana.

El dilluns 15 de juliol, que serà festiu a Banyeres, cal destacar a les 19 hores l’actuació de les Seccions Infantils i Juvenils de l’Esbart Santa Eulàlia de Banyeres i a les 22 hores, l’actuació del Cos de Dansa de l’Esbart Santa Eulàlia de Banyeres.

El dimarts 16 de juliol, començarà el matí amb festa de l’escuma i ja a la tarda, jocs tradicionals de fusta per a totes les edats, acabant com sempre amb la sardinada popular i ball.

El dimecres 17 de juliol i últim dia de la Festa Major de Banyeres, serà el torn de l’exhibició del Club Patí Banyeres i Clubs Convidats, acabant amb el tradicional sopar a la fresca que any rere any realitza la Societat Nova.

Des de l’Ajuntament de Banyeres us desitgem una Bona Festa Major!!!