Els terrenys del jaciment iber de Banyeres del Penedès ja són propietat de l’ajuntament

  • El passat divendres 27 de desembre de 2019 l’ajuntament de Banyeres del Penedès va signar l’escriptura de la compra

El passat divendres 27 de desembre de 2019 l’alcalde Amadeu Benach, va signar com a representant legal del municipi de Banyeres del Penedès, la compra i adquisició dels més de 24.000 metres quadrats del que serà la ciutat ibera més important, només superada per Ullastret.

Des de feia uns mesos, l’ajuntament de Banyeres tenia un conveni amb els antics propietaris per tal de fer l’explotació dels terrenys, sempre i quan, el consistori fes la compra d’aquests abans del 31 de desembre de l’any passat.
Després de més d’una dècada intentant negociar i adquirir els terrenys de la ciutat ibera, ara i després d’haver signat l’escriptura, els terrenys han passat a ser propietat de l’ajuntament de Banyeres del Penedès.
Amb aquest darrer pas, ara l’ajuntament i ja com a propietari, està buscant finançament per tal de fer el tancament de seguretat de  tots els terrenys. Un cop estigui fet el tancament, els arqueòlegs de la Universitat de Barcelona continuaran fent les excavacions.