Decret d’alcaldia de pròrroga de les mesures preventives adoptades davant la crisi del coronavirus

DECRET D’ALCALDIA
DE PRÒRROGA DE LES MESURES PREVENTIVES ADOPTADES DAVANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS

El passat 11 de març, l’OMS va declarar el COVID-19 com a pandèmia. Davant aquesta situació, l’Administració de l’Estat i de la Generalitat de Catalunya han dictat tot un seguit de Resolucions i Instruccions que contenen diferents mesures dirigides a la prevenció i contenció de la pandèmia.
Com a conseqüència de la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19, l’Ajuntament de Banyeres del Penedès va decretar, per Resolució d’Alcaldia número 2020-0042, de data 12 de març, i seguint les directrius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’adopció d’una sèrie de mesures preventives centrades en el tancament dels equipaments municipals on es duen a terme activitats de tipus cultural, museístic, esportiu, educatiu o d’oci, així com el mercat setmanal de venda no sedentària. Aquestes mesures preventives de tancament d’edificis s’acorden amb efectes del 13 al 27 de març de 2020, ambdós inclosos.
En data 13 de març de 2020, aquesta Alcaldia va dictar la Resolució número 2020-0043, per la qual es redueix la presència dels treballadors de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès durant el mateix termini indicat (del 13 al 27 de març de 2020, ambdós inclosos), respectant els serveis que es considerin essencials i necessaris, en el benentès que l’Alcaldia podria encomanar a tots els treballadors dins o fora de l’horari oficial tasques que es considerin necessàries per vetllar pels serveis essencials i necessaris.
En data 14 de març de 2020, s’aprova el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. L’Estat d’Alarma suposa una situació excepcional, que va obligar a prendre mesures més dràstiques, deixant sense efecte l’esquema acordat per la Resolució d’Alcaldia número 2020-043, de data 13 de març de 2020, sobre presència dels treballadors en el seu lloc de treball, i instaurant un nou sistema que implica la presència física mínima en les oficines municipals, mantenint els serveis essencials i instaurant un sistema de teletreball pel personal administratiu, que està funcionant correctament des del dilluns dia 16 de març de 2020.
Atesa la pròrroga de l’Estat d’Alarma, autoritzada pel Ple del Congrés dels Diputats el passat dimecres 25 de març de 2020, fins al proper diumenge 12 d’abril, inclòs.
En raó dels anteriors antecedents, i en ús de les facultats conferides per la vigent legislació de Règim Local.

RESOLC:
PRIMER.- Prorrogar les mesures preventives acordades per Resolució d’Alcaldia número 2020-0042, de data 12 de març de 2020, respecte el tancament de serveis i instal·lacions municipals de caràcter no essencial, durant tota la vigència de l’Estat d’Alarma.

SEGON.- Significar que es mantindrà la prestació de serveis bàsics i essencials a la ciutadania, garantint una presència mínima de personal administratiu en les oficines municipals. En cas de requerir el contacte amb l’Ajuntament, podreu fer servir els següents mitjans:

Atenció telefònica oficines Ajuntament: 977671350 (horari de dilluns a divendres de 9h a 14h) Correu electrònic: aj.banyeres@altanet.org Telèfon d’emergència: 626503363

TERCER. Informar a la ciutadania de la pròrroga de les mesures preventives acordades per mitjà de les xarxes socials i la web municipal.

QUART. Donar trasllat d’aquesta resolució al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

CINQUÈ. Donar compte d’aquesta resolució a la Junta de Govern Local i al Ple a la propera sessió que celebrin.

En dono fe

L’Alcalde Amadeu Benach i Miquel El secretari interventor tresorer
El secretari interventor tresorer José Fèlix Velasco Martínez

Podeu veure el decret aquí:  DECRET 2020-0050 pròrroga mesures preventives