Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Banyeres del Penedès entra a la fase 1 de desconfinament el pròxim dilluns 11 de maig

Banyeres del Penedès entrarà a la fase 1 de desconfinament el pròxim dilluns 11 de maig. En aquesta fase 1 de la desescalada es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies.

Així mateix, es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50% i sempre que estiguin dins de la mateixa província i en la mateixa fase, és a dir la 1.

Aquelles persones que siguin vulnerables, gent gran, que tinguin patologies prèvies o bé tinguin simptomatologia de la Covid-19, estiguin en aïllament o en quarantena domiciliària per haver estat en contacte amb persones diagnosticades amb coronavirus, queden excloses d’aquest contacte social o de les trobades. No obstant això, en el contacte social i en les trobades s’hauran de respectar les mesures de seguretat i d’higiene com el rentat de mans i la distància de dos metres.

Pel que fa a poder asseure’s a consumir en la terrassa d’un bar o una cafeteria fora del local i l’aire lliure sí que està permès, però dins no. I fora, sempre que hi hagi lloc amb una limitació del 50 per cent de l’aforament permès. Només es podran ocupar la meitat de les taules que l’establiment tingui permès segons la seva llicència municipal.

També es permet que les persones que viuen a la mateixa casa puguin viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places.

Els comerços minoristes– de fins a 400 metres quadrats- podran obrir amb un aforament del 30% i ja no caldrà que es demani cita prèvia.

S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball.

Els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions.

També podran obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense poder utilitzar les zones comunes.

Es permet desplaçar-se fora del municipi però sempre dins de la mateixa província i sempre que estiguin dins de la fase 1.

Es podran realitzar vetlles amb un màxim de 15 persones si es realitzen a l’aire lliure o amb un màxim de 10 persones si es realitzen en espais tancats.

Els llocs de culte i esglésies obriran amb una limitació d’accés per a un terç de l’aforament permès.

L’ús de mascaretes continua sent obligatori en el transport públic.

Aquí també us deixem l’enllaç al BOE d’avui https://www.boe.es/boe/dias/2020/05/09/pdfs/BOE-A-2020-4911.pdf