Protecció Civil activa en ALERTA el Pla Inuncat per la previsió de precipitacions intenses avui

Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir a la tarda l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les pluges que es preveuen avui diumenge arreu de Catalunya i especialment a les comarques de la Catalunya Central.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu, fins als inicis d’aquesta nit, xàfecs amb intensitats de precipitació que poden superar els 20 litres/m2 en 30 minuts a tota la meitat nord-oest de Catalunya.

De cara a avui es manté l’episodi d’intensitat i també d’acumulacions destacades. El fenomen afectarà al matí les comarques centrals, i a partir del migdia s’estendrà també a altres zones del Pirineu, Prepirineu i comarques de Barcelona i Lleida. De cara al vespre, les precipitacions afectaran també punts de les comarques de Tarragona i l’Ebre.

Les pluges més intenses s’esperen a la part central del dia, i els xàfecs podran anar acompanyats localment de tempesta i no es descarta que de calamarsa o pedra. En quant a les acumulacions més importants (100 litres/m2 en 24 hores), s’esperen sobretot al Solsonès, Berguedà i Osona.

Davant aquesta previsió, Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure. A més, cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.