Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

La Flama del Canigó arriba a Banyeres del Penedès

  • Enguany i davant les mesures de seguretat, s’ha optat per fer-ho de manera diferent.

Com és tradició a Banyeres del Penedès, la Flama del Canigó va arribar ahir a Banyeres del Penedès procedent de Santa Oliva.

Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès s’han tingut sempre com a prioritat les mesures de seguretat i per això, es va decidir que no es podia fer de forma multitudinària com és habitual. Perquè el municipi no es quedés sense aquesta tradició, es va parlar amb les diferents entitats i aquest any en comptes de ballar tots junts a la plaça, es va optar per fer-ho només amb una representació de cada entitat, concretament van ser el Ball de Diables de Banyeres del Penedès, els Bandolers i Trabucaires d’en Montserrat Poch, els Bastoners Banyerencs, el Drac de Banyeres del Penedès, l’Esbart Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès i els Gegants de Banyeres del Penedès i es va enregistrar l’esdeveniment.

El vídeo es va penjar ahir a les vuit de la tarda a totes les xarxes socials de l’Ajuntament, moment en què també la Flama del Canigó era penjada al balcó del consistori. La “celebració” va finalitzar a les nou de la nit amb l’encesa de la foguera.
L’alcalde de Banyeres Amadeu Benach ha explicat que “enguany i a causa de la situació d’excepcionalitat que estem vivint, hem volgut seguir apostant per fer partícips a tots els banyerencs i banyerenques de les nostres tradicions, i vam trobar molt encertat fer-ho d’aquesta manera sense renunciar-hi a elles. Les nostres entitats són el pilar més fonamental del nostre municipi”.

Aquí podeu veure el vídeo de la Flama del Canigó 2020 de Banyeres del Penedès.