Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Comunicat de l’alcalde de Banyeres del Penedès

Banyerencs i banyerenques,

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès va planificar una petita Festa Major garantint la seguretat de totes les entitats i del públic assistent, sempre dins de les mesures de seguretat.

Us comuniquem que a causa de l’aprovació de la nova normativa aprovada per part del PROCICAT i anunciada pel President de la Generalitat Quim Torra, respecte a l’ús obligatori de portar mascareta en qualsevol espai públic, sigui obert o tancat, i encara que es pugui mantenir la distància social, ens veiem en l’obligació de suspendre tots els actes programats en els quals no podem garantir que es compleixi aquesta nova normativa, com són les cercaviles de dissabte i diumenge amb les entitats locals així com també les matinades.

Des de l’Ajuntament hem mantingut diverses converses amb Sanitat per saber l’afectació de la Covid-19 a la nostra comarca, i conseqüentment, la possibilitat de poder programar una sèrie d’actes perquè els banyerencs i banyerenques poguessin gaudir de la seva festa major d’una manera simbòlica. Igualment, també teníem la voluntat d’ajudar al petit comerç i establiments que tant han patit els efectes derivats de la crisi sanitària.

Malauradament, i veient que no tothom és conscient de la importància i l’obligatorietat d’utilitzar mascareta, ens veiem en l’obligació de prendre aquesta decisió, i així no posar en perill a cap dels integrants de les entitats locals ni els veïns i ni les veïnes del nostre municipi.

L’Ajuntament mantindrà els actes que se celebraran a la pista poliesportiva, uns actes que seran controlats i on podem garantir les mesures de seguretat establertes. L’organització controlarà la temperatura dels espectadors a l’entrada al recinte i serà obligatori l’ús de la mascareta en tot moment. L’aforament serà limitat per garantir la distància de seguretat.

Tanmateix, es controlaran totes les zones on es puguin dur a terme possibles festes alcohòliques que puguin provocar aglomeracions descontrolades, i s’exigirà el document de responsabilitat a totes les persones que han sol·licitat fer algun sopar a la via publica.

Demanem disculpes per aquestes decisions d’última hora, però l’Ajuntament de Banyeres del Penedès es deu a les normatives de seguretat decretades per la Generalitat de Catalunya per evitar el risc de contagi del coronavirus COVID-19 entre els veïns i les veïnes del municipi.

 

Amadeu Benach i Miquel

Alcalde