Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Comunicat de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès per mostrar el rebuig i la disconformitat amb la decisió del tancament de la planta de Robert Bosch a Castellet i La Gornal

Segons ha anunciat aquesta setmana la multinacional, Robert Bosch, preveu tancar la planta ubicada a Castellet i la Gornal dedicada a la fabricació de components per l’automoció. Aquesta planta dóna feina directa a prop de 300 treballadors i treballadores de la nostra zona. 

Després de l’anunci del tancament de Saint-Gobain que afecta a més de 200 famílies, directament i indirectament, ara cal sumar les prop de 300 famílies afectades per aquest nou anunci de tancament.

Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès valorem molt negativament aquests fets i donem tot el nostre suport als comitès d’empresa, ja que creiem que serà un cop molt dur per la nostra comarca, tant per l’impacte econòmic com laboral, si finalment es fan efectius aquests dos tancaments. Recordem que el Baix Penedès és la comarca amb l’índex d’atur més alt de tot Catalunya, fet que s’agreujarà amb el tancament d’aquestes dues fàbriques. Tot i que Robert Bosch està situada a l’Alt Penedès, la proximitat geogràfica fa que moltes famílies del nostre municipi i comarca treballin a les seves instal·lacions.

Per tant, fem una crida a les administracions i als partits polítics per unir forces i treballar conjuntament contra el tancament d’aquests dos centres de treball de referència en el nostre territori.