Banyeres del Penedès s’adhereix al manifest unitari del 25N

Amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el pròxim 25 de novembre, l’Ajuntament de Banyeres del Penedès s’ha adherit al manifest unitari de sensibilització contra aquestes violències, per tal d’avançar en el seu abordatge. Enguany el manifest s’ha elaborat des de la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegació del Govern a Catalunya.

També durant aquesta setmana i a través de les xarxes socials municipals, es farà ressò de la campanya engegada per la Generalitat de Catalunya i ICDONES de sensibilització i prevenció de la violència masclista amb el lema “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”. Amb aquesta campanya es reforcen els missatges adreçats als agressors, el focus de la solució de les violències masclistes se situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També s’apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i es promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

Finalment s’anima a la ciutadania a participar, el dia 25 de novembre a les 12.00 h, a la lectura del manifest per part del col·lectiu de dones El Farcell, i seguidament a sumar-se al minut de silenci en senyal de suport a les dones que travessen situacions de violència masclista. Aquest acte es farà a la plaça del Centre Cívic Ernest Lluch i des del consistori es demana a tots i totes les assistents que compleixin amb les mesures de seguretat establertes per la prevenció de la COVID-19, com són l’ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat interpersonal.

 

Davant les violències masclistes no pots tenir una postura neutral, la neutralitat et fa còmplice.

 

#banyeresdelpenedès #Manifest25N2020