Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Pau Casals

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès i la Fundació Pau Casals han iniciat una relació de col·laboració amb la signatura d’un conveni en el marc del programa “Pau Casals i els Municipis de Catalunya” que permet que tots els ciutadans i ciutadanes del municipi de Banyeres del Penedès puguin visitar gratuïtament el Museu Pau Casals en el període 2020-2022. Per accedir al museu cal acreditar que estan empadronats al municipi mitjançant el DNI, el carnet de conduir, un certificat del padró o qualsevol altre document que serveixi per justificar-ho.

Mitjançant aquest programa es vol mantenir viu el record i els valors que Pau Casals va defensar, impulsant que les noves generacions coneguin una de les figures més universals de cultura catalana i garantint que el mestre continuï essent un dels referents culturals de la nostra memòria col·lectiva.

Pau Casals va crear l’any 1972 una Fundació que porta el seu nom i va llegar a Catalunya la Vil·la Casals situada a la platja de Sant Salvador (El Vendrell), avui convertida en museu. Es tracta d’un dels 10 millors museus d’Europa dedicats a un músic, i un servei de vocació pública obert tot l’any, que permet una passejada per la biografia del mestre i pel seu llegat humanístic i musical. A més de la preservació del llegat del mestre, la Fundació promou la difusió dels valors de la música i el seu compromís amb la dignitat de les persones, i desenvolupa projectes de suport als joves violoncel·listes.

La col·laboració i el suport de Banyeres del Penedès a la Fundació Pau Casals és molt important per tal que la Fundació pugui continuar desenvolupant la seva tasca cultural, social i musical, i fer arribar a les joves generacions el llegat viu d’un dels noms més universals de la cultura catalana.