Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Cribratge als professionals i participants del lleure educatiu infanto-juvenil d’estiu

Salut i Drets Socials posen en marxa el cribratge als professionals i participants del lleure educatiu infanto-juvenil d’estiu a la farmacia de Banyeres, entre d’altres.

El Programa de TAR és una proposta conjunta del Departament de Salut, el Departament de Drets Socials i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) per ampliar la identificació de nous casos i tallar les cadenes de transmissió en aquest àmbit. Aquest cribratge va dirigit als monitors , personal de cases de colònies i  participants del lleure infanto-juvenil d’estiu.

A partir del 19 de juliol s’ofeririran tests d’antígens ràpids gratuïts a les farmàcies que s’adhereixin, entre elles la de Banyeres del Penedès, adreçats als majors de 10 anys del conjunt d’activitats de lleure que s’iniciïn a partir d’aquesta data tant si es tracta d’activitats amb pernoctació com si no. Aquest dispositiu serà estable i es mantindrà fins al final de la campanya d’estiu de les activitats de lleure a mitjans del mes de setembre.

Tests d’antígens a les farmàcies

La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, també ha recomanat fer :

-Cribratge màxim 72 hores abans d’iniciar l’activitat amb pernoctació i

-Cada tres dies, de manera periòdica, en cas de ser una activitat de dia (casals, campus…)

En aquesta línia ha volgut destacar que “no tindria sentit fer-ho de manera puntual”.

El col·lectiu pertanyent a l’àmbit del lleure educatiu d’estiu haurà de mostrar al farmacèutic el correu electrònic enviat per la Direcció General de Joventut a través de l’entitat de lleure o el document de la declaració d’autoresponsabilitat.

Abans de realitzar la prova, el farmacèutic responsable del programa TAR haurà de descartar que la persona no sigui un contacte estret d’una persona amb Covid-19 i que no presenti cap dels símptomes compatibles amb la Covid-19.

A qui s’adreça el cribratge?

Aquesta nova via de cribratge pel sector s’adreça a les persones asimptomàtiques que no siguin contactes estrets i que, a més a més, compleixin els criteris següents:

Pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d’estiu (casals, colònies, campaments, rutes…)

Trobar-se en les següents franges d’edat:

de 16 a 40 anys o

de 10 a 15 anys (acompanyats per un adult responsable)

Voler-se fer la prova de manera voluntària.

S’aconsella demanar hora a la oficina de farmàcia per evitar cues i garantir la màxima seguretat.

Els resultats dels tests d’antígens estaran disponibles a La Meva Salut

Els resultats dels TAR s’obtenen en 15 minuts aproximadament i serà el mateix farmacèutic qui els comunicarà a la persona interessada. A banda, s’inclouran al sistema d’informació corresponent (plataforma TARCAT). L’usuari també podrà consultar el resultat del seu test a La Meva Salut, a partir de l’endemà. Si el resultat és positiu, caldrà confirmar el seu telèfon i donar-li les indicacions a seguir en aquest cas.

el cribratge s’emmarca en l’estratègia d’integració de l’oficina de farmàcia com a punt d’atenció comunitària dins del Sistema de Salut i també en l’estratègia de lluita contra la pandèmia provocada per la COVID-19”.