Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Reunions dels alcaldes del Baix Penedès al Parlament de Catalunya

Avui, 18 de novembre de 2021, l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, juntament amb la resta d’alcaldes del Baix Penedès i el president del Consell Comarcal, s’ha reunit al Parlament de Catalunya amb els portaveus dels grups parlamentaris per manifestar-los una llista de 5 eixos fonamentals perquè la comarca surti de la situació actual: la voluntat de modificar els pressupostos perquè s’atenguin les demandes urgents del territori;  exigir l’ampliació de l’hospital; la dotació de recursos; la reindustrialització; i l’ampliació de l’oferta formativa.

S’ha traslladat la necessitat d’augmentar el pressupost sanitari, i posar més recursos humans al CAP de l’Arboç per ampliar els horaris i descongestionar les urgències de l’Hospital del Vendrell. Els alcaldes han manifestat que la diagnosi està feta i les reivindicacions són concretes. Ara toca concretar, i s’ha demanat propostes i accions coses concretes i viables.

Els alcaldes també han fet saber la idea que la taula pel Baix Penedès és útil, però insuficient, ja que és necessari actuar i els pressupostos són una bona oportunitat per fer-ho.

Posteriorment, s’ha fet una reunió amb el conseller d’Economia, Jaume Giró i Ribas, que ha servit per arrencar el compromís del conseller per incloure la redacció del projecte d’ampliació de l’Hospital comarcal als pressupostos de l’any 2022. Es tracta del primer pas per a fer realitat l’ampliació d’unes instal·lacions que es van inaugurar fa més de 15 anys, un període durant el qual el Baix Penedès ha doblat el volum de població.

Finalment, s’ha fet una declaració curta però contundent:

1-Rebutjem per insuficients i insolidaris per al Baix Penedès l’esborrany de pressupostos.

2-Exigim les següents inversions que són competència de la Generalitat:

  • Ampliació de l’Hospital Comarcal. Redacció del projecte executiu de l’ampliació de l’hospital comarcal.
  • Bonificació peatges C32
  • Inversió i aposta per la nova IDIADA  i als polígons industrials de la comarca.
  • Pla de xoc del SOC contra l’atur a la comarca.
  • Dotació de recursos humans i materials dels serveis públics (policia, bombers, sanitaris, docents, etc) proporcional a la nostra població, població estacional i creixement migratori. Factor corrector al Baix Penedès pel volum i creixement de població.
  • Més oferta formativa de FP.