Substitució dels arbres morts a la plaça de l’Ajuntament

Se substituiran per Lledoners (Celtis australis), un arbre autòcton del nostre territori i més acostumat al clima agrari de les nostres terres.

L’Ajuntament informa que en els propers dies es realitzaran els treballs de substitució dels arbres morts aquest estiu a la plaça de l’Ajuntament. Els dos plataners (Platanus x hispanica), que van morir per una malaltia generalitzada causada per infeccions en podes antigues, manca d’aigua i estres tèrmic, seran substituïts per exemplars de Lledoners (Celtis australis), un arbre autòcton del nostre territori i més acostumat al clima agrari de les nostres terres, que no pateix malalties destacables i que és un arbre de fàcil manteniment. Així s’ha decidit de forma conjunta amb els especialistes de l’empresa encarregada de la jardineria municipal.

Aquest canvi d’espècie arbòria s’ha decidit principalment pels efectes del canvi climàtic al nostre territori, que ja es nota i en els propers anys s’accentuarà amb una disminució de la pluviometria, amb pluges més torrencials, amb un augment de la temperatura mitjana anual i amb episodis d’onades de calor mes recurrents i llargues. Davant aquesta situació, s’ha decidit plantar una altra espècie d’arbre que no sigui tant de ribera i sí que sigui més resistent a la sequera i calor, però que conservi les mateixes característiques d’ombra i fulla caduca que els arbres retirats. Per aquest motiu, s’ha optat per exemplars de Lledoners (Celtis australis).