Es compleixen 117 anys del naixement de Josep Cañas

El 23 de maig es compleixen 117 anys del naixement del Fill Il·lustre de Banyeres, Josep Cañas.

Com cada any, per commemorar aquesta data, l’Ajuntament ha fet una ofrena floral al cementiri, al panteó on està enterrat. 

Però a més, enguany, hem volgut retre un petit homenatge a la gran estimació que sentia Cañas per la terra i el món de la pagesia, fent un taller al Museu que ha consistit en una plantada d’herbes aromàtiques i remeieres al pati, acompanyat d’una explicació del seu cultiu i propietats. 

I, el pròxim 4 de juny, es farà un tast de vins al Museu amb acompanyament musical. D’aquesta manera recordarem una altra de les grans aficions de l’artista, el món del vi. Com a penedesenc, Cañas era un gran amant de la vinya i d’aquesta terra, i no hi ha una millor manera de recordar-lo que fer un brindis per la seva memòria. 

Recordar-vos que avui i cada diumenge en horari d’11 h a 14 h podeu visitar el museu situat a la casa on va néixer, en ell podeu fer un recorregut cronològic per les quatre etapes fonamentals de la seva obra.

Pensaments:

 “La llavor fecundada dins la terra tebiona, és com l’ou sota l’escalfor de la lloca, que incuba, una vida que esclatarà, al seu temps.”

                                                                                    Josep Cañas