El Baix Penedès es reforçarà amb 14 efectius més de Mossos d’Esquadra

Ahir a la tarda l’Honorable Senyor consell d’Interior Joan Ignasi Elena va realitzar una trobada amb els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès per tractar diferents temes de seguretat a la comarca, una de les grans preocupacions darrerament.

En aquesta reunió el conseller va anunciar l’ampliació en 14 efectius de Mossos d’Esquadra permanents a la comissaria del Vendrell, als quals se sumaran els efectius previstos ja en el Pla de seguretat per l’estiu.

A més, també es va anunciar que arribarà una inversió en nous vehicles i millores energètiques a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Baix Penedès. En declaracions del conseller va afirmar que “s’està revertint una situació de més de 7 anys sense noves contractacions de Mossos d’Esquadra. A més, volem ampliar de 18.000 efectius actuals a 22.000 mossos l’any 2030. I aquest augment d’efectius comportarà la creació de noves comissaries”, en referència a la demanda d’una nova comissaria de mossos entre Calafell i Cunit.  

El conseller Elena també va aprofitar per anunciar que les instal·lacions del parc de bombers del Vendrell s’ampliaran i passaran a ser parc de sis efectius a finals del 2023 i el parc de bombers voluntaris de Sant Jaume dels Domenys, s’ampliarà amb 3 nous efectius voluntaris a més del reforç habitual de cara a la propera campanya d’estiu.

Per altra banda, l’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach es va reunir ahir al matí, abans de la reunió d’alcaldes i alcaldesses de la comarca, amb el conseller Joan Ignasi Elena en una reunió de treball de partit.