Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Onada de calor: Consells i recomanacions

Aquest dimarts, 14 de juny s’ha activat l’alerta del Pla PROCICAT per una onada de calor que s’allargarà fins divendres

El servei Meteorològic de Catalunya ha informat de la possibilitat de superar el llindar de temperatura màxima extrema des del dimarts 14 de juny a totes les comarques de la demarcació de Lleida i al Pallars Jussà, Alt Urgell i Solsonès.

Des de dimecres i al llarg de tot el dijous i fins divendres s’intensificarà la calor, especialment a les comarques del pla de Lleida i s’amplia les zones avisades al Pallars Sobirà, al Nord, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat i Conca de Barberà al Sud i tota la franja central de Catalunya, que inclou Catalunya central i el prelitoral de Barcelona i Girona.

Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès, es demana precaució davant d’aquest episodi de temperatures extremes. Es recomana hidratar-se amb freqüència, evitar sempre que sigui possible sortir al carrer en les hores de màxima insolació i que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Així mateix, es demana tenir especial cura de les persones majors de 75 anys o amb limitacions de mobilitat. Per últim, el consistori adverteix de l’alt risc d’incendi, i demana la col·laboració i responsabilitat de tots els veïns i veïnes per evitar-los.     

Us instem també a visitar aquest enllaç amb diferents consells per combatre aquesta onada de calor. 

Podeu consultar l’estat del Pla Procicat al web de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. 

Pel que fa a la prevenció d’incendis es pot consultar també aquí tota la informació que recull la Generalitat.