Rescatats 17 gossos en una finca situada al torrent del Lluc

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès, juntament amb els agents Rurals, Mossos d’Esquadra i les protectores ADAP (Associació d’Amics per la defesa d’animals del Penedès) i SPAC de Torredembarra, varen intervenir ahir dimecres a les 11:00 del matí en el comís de 17 gossos que patien diversos símptomes d’abandonament, en una finca situada en el Torrent del Lluc, entre Saifores i Santa Oliva.

Els animals eren en un recinte tancat en mig de la riera, en gàbies plenes d’excrements, deixalles i aigua putrefacta. La majoria mostraven un aspecte famèlic i alguns d’ells tenien ferides, infeccions i també alguna lesió.

L’Ajuntament de Banyeres va tenir constància de la situació d’aquests animals ara fa tres mesos a través dels Agents Rurals al saltar l’alarma d’un veí de Santa Oliva que va alertar d’escoltar molts lladrucs i males olors.

El consistori va fer una inspecció exterior i va enlairar un dron per comprovar la situació de la finca, on es varen poder contar 15 gossos que vivien en un espai ple de brutícia.

Durant aquests mesos s’ha gestionat un dispositiu que permetés rescatar els animals i garantir-los un espai segur i atenció veterinària, amb la participació dels Agents Rurals, les protectores i els serveis jurídics de FAADA (Fundació pel assessorament en defensa dels animals), que ha assessorat gratuïtament a l’Ajuntament.

El rescat, que ha estat organitzat pel consistori de Banyeres, ha permès que, tant el veterinari com les protectores, poguessin comprovar que alguns dels gossos duien xip, fet que posteriorment permetrà saber a qui pertanyen exactament.

Ahir mateix, es va comunicar al responsable que gestionava la finca del comís dels 17 gossos, qui va manifestar que alguns eren seus i que es destinaven a la caça, però també en custodiava d’altres de companys de batudes.

Ara l’Ajuntament elevarà l’expedient a la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra per tal de continuar amb la tramitació corresponent.