Millores al cementiri municipal

La festivitat de Tots Sants, 1 de novembre, és el dia que més visites reben els cementiris de Catalunya, ja que milers de persones van a honorar als seus difunts. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Banyeres del Penedès va treballar per engalanar el cementiri i l’ermita a través d’actuacions que s’han portat en els últims mesos.

Tot i que el cementiri sempre ha estat ben endreçat i curós, enguany s’han millorat els parterres en diferents punts per tal de fer-lo, si cal, més acollidor durant el dia de Tots Sants, festivitat adient per fer una visita als éssers estimats que ja no hi són amb nosaltres. Els parterres portaven molts anys sense color i igual, i enguany s’ha decidit condicionar-los per millorar la seva presència amb la col·locació de diverses tones de pedra blanca i escorça i s’han replantat tots els parterres amb plantes noves.

A més, s’ha pintat tot el cementiri i s’ha aprofitat per tapar tots els nínxols que estan per utilitzar i oberts.

En un futur recent, està previst també condicionar una zona de pregària per aquelles famílies que han patit un dol gestacional, perinatal i neonatal.

Totes aquestes millores se sumen a les actuacions de pavimentació i millora dels voltants de l’ermita de Santa Maria del Priorat.

Cal destacar, que durant el dia Tots Sants, el cementiri va comptar amb música en directe per acompanyar els visitants en aquest dia de record a les persones difuntes.