“Prou de ser la deixalleria del Baix Penedès”

Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès s’ha detectat un increment dels residus llençats a les illes de contenidors, coincidint amb la implementació del porta a porta a diversos pobles del voltant.

En els darrers temps, el municipi de Banyeres del Penedès, ha detectat un desbordament en les illes dels contenidors del poble, coincidint amb la implantació del porta a porta en diversos pobles del voltant. 

Ara mateix, Banyeres està rodejat de municipis que fan la recollida porta a porta, la majoria dels quals han adoptat aquest model recentment. Tots aquests municipis han millorat notablement la taxa de reciclatge, però Banyeres n’està patint les conseqüències negatives.

Aquest increment suposa més molèsties, més brutícia i més cost econòmic per a les arques municipals. De fet, les illes s’omplen molt sovint, es llencen residus sense classificació, tot al rebuig, i fins i tot s’ha observat un increment en els camins del poble.

L’Ajuntament de Banyeres va treballar conjuntament amb el Consell Comarcal, des d’un inici, per licitar de manera conjunta el servei i aplicar el mètode Porta a Porta al nostre municipi. Tot i això, el Consell té el contracte encallat i recentment es va aprovar la segona pròrroga de l’actual, allargant més el tràmit. Per aquest motiu, alguns ajuntaments veïns no han esperat al projecte col·lectiu i han portat a terme el servei per la seva banda, sense tenir en compte la visió conjunta de tots els municipis i millorar la sostenibilitat de manera cooperativa.

Des de l’Ajuntament iniciarem els tràmits oportuns i necessaris per deixar de ser la deixalleria del territori.

En paraules de l’alcalde Amadeu Benach, “estic enfadant amb veïns dels pobles del voltant perquè estan afectant la nostra convivència. Els pobles que han fet el porta a porta i no han col·locat cap bateria d’emergència, han castigat a Banyeres. Necessitem que això es reconverteixi, prou de ser les seves deixalleries!”

En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista a l’alcalde Amadeu Benach referent aquest tema.