Ampliació de l’Hospital Comarcal del Vendrell, una reivindicació històrica que serà una realitat el 2025

El cap de l’Executiu i el conseller de Salut han anunciat l’acord que permetrà que el centre guanyi 9.500 metres quadrats amb un cost total de 45 milions d’euros

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Manel Balcells, van anunciar el dimecres 7 de desembre l’acord que farà possible l’ampliació de l’Hospital del Vendrell, una reivindicació històrica del conjunt de la comarca del Baix Penedès. A partir del 2025 l’hospital tindrà 9.500 metres quadrats més de serveis sanitaris, una ampliació que suposarà un cost de 45 milions d’euros i que es veurà en la pròpia estructura i imatge de l’hospital.

Des de l’Ajuntament de Banyeres de Penedès es mostra satisfacció perquè era una reivindicació unitària del territori per donar resposta a la necessitat de la salut de la comarca. Tots els alcaldes de la comarca han treballat colze a colze per diverses actucions de millora per la comarca, com aquest. 

9.500 metres quadrats d’ampliació 

L’ampliació del centre, que està gestionat per la Xarxa Santa Tecla, suposarà un increment de 9.500 metres quadrats. El disseny inicial de l’Hospital ja es va fer considerant una futura ampliació. Donat l’increment de població de la zona i la creixent demanda de serveis sanitaris, l’ampliació incidirà en consultes externes (Mòdul A); àrea d’hospitalització, hospital de dia, diagnòstic per la imatge i farmàcia (Mòdul B); urgències i àrea quirúrgica (Mòdul D) i urbanització exterior.

En xifres, aquesta ampliació suposarà incrementar, per a consultes externes, 19 despatxos; per a urgències, 19 box pels nivells I, II, III, 1 consulta de triatges i 2 consultes per als triatges de nivell IV i V; per a la unitat de semicrítics, crítics i reanimació post-quirúrgica, 2 llits; per a l’hospital de dia, 4 places; per al bloc quirúrgic, 2 quiròfans polivalents, 2 quiròfans de CMA, 2 sales d’endoscòpia i 20 boxs de CMA i endoscòpia; i pel que fa a hospitalització, l’increment serà de 40 llits i per atenció intermèdia una primera fase de 36 llits.

El president Aragonès i el conseller Balcells s’han reunit prèviament amb els alcaldes del Baix Penedès per explicar-los el projecte i l’acord de finançament per a l’execució de les obres. Així mateix, s’ha mantingut una reunió posterior amb els professionals del centre.