Plantada d’arbres amb els alumnes de tercer

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès, amb la col·laboració dels alumnes de tercer de l’escola Mare de Deu del Priorat i l’empresa Prezero, ha organitzat recentment una plantada d’arbres, exactament de pins blancs autòctons (pinus halepensis), a la zona verda del bosc del Pujolet.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure el coneixement del cicle vital dels arbres, fomentar l’observació directa sobre el terreny i fomentar el coneixement, el respecte i l’estima cap a la natura.

Engunay, es van plantar trenta-sis arbres, un arbre per cada alumne participant i la zona escollida va ser el bosc del pujolet per tal de renovar els arbres vells de la zona. 

A més, des de l’Ajuntament es treballa per potenciar les illes verdes i les zones d’ombres per aconseguir espais per sobreviure millor les èpoques estivals, ja que en aquest tipus de zona s’aconsegueix un àmbit amb 5 graus menys de mitjana tèrmica.

La col·laboració de l’empresa de jardineria de l’Ajuntament de Banyeres ve marcada per una de les millores que va oferir en el seu procés de licitació, i es basa a fer la donació dels arbres i ajudar al procés de la plantació durant el mateix dia.