Aquest any, i per primer cop, arriba a Banyeres del Penedès la Reunió Internacional d’Arqueologia


Del 30 de març a l’1 d’abril s’ha celebrat la IX edició de la Reunió Internacional d’Arqueologia, amb el títol “Les fortificacions urbanes preromanes a la Mediterrània occidental: origen, funcions i evolució estructural”. A través de la regidoria de patrimoni de l’Ajuntament de Calafell, aquest any la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès s’ha sumat i ha participat en aquest congrés científic amb la participació d’un total de quaranta ponents de què majoritàriament han estat catedràtics i investigadors de diferents universitats vinguts d’Alemanya, França, València, Extremadura, Andalusia i Catalunya.

Amb un debat sobre “el món Iber i les fortificacions urbanes preromanes a la Mediterrània occidental”. Debat que hem pogut fer gràcies a la possibilitat d’acollir-nos en el local de la “Societat Nova” del mateix municipi.

Hem rebut aquesta trobada internacional, com una gran oportunitat per donar a conèixer el nostre poble i el nostre jaciment iber. Una oportunitat de la qual volem continuar apostant i treballant en el futur.

La cloenda s’ha fet en el local de la societat Nova de Banyeres.

Vull transmetre a totes les Banyerenques i Banyerencs l’orgull del patrimoni que tenim a les Masies de Sant Miquel i les paraules de satisfacció de tots els ponents i participants en poder veure i estudiar les fortificacions del nostre jaciment íber. Sens dubte tenim una joia que fa que el nom del nostre municipi i el de les Masies cada cop tingui una petjada més forta arreu.

Amadeu Benach i Miquel
Alcalde