Trenquen l’estàtua el “Nu de nen” de Josep Cañas 

L’estàtua de bronze “Nu de nen” de l’artista local Josep Cañas, ubicada al carrer Pau Casals cantonada amb l’avinguda Verge del Priorat, ha aparegut trencada, avui, dilluns 23 d’octubre, degut, presumptament, a un acte de vandalisme. El monument es va inaugurar el 12 de juliol de 2019, després de l’aposta convençuda de l’equip de govern per traslladar la cultura i el museu al carrer. 

El monument ha aparegut trencat, concretament la zona dels genitals. Tot sembla indicar que l’acció vandàlica va tenir lloc de matinada. 

L’Ajuntament de Banyeres del Penedès mostra el seu malestar per les accions. Tal i com explica l’alcalde, Amadeu Benach: “és un delicte i cal prendre les mesures necessàries. Els nostres tècnics treballaran per mesurar l’afectació en l’obra d’art, que no podem confirmar que es pugui reparar“. Benach afegeix que les actuacions incíviques contra el patrimoni no són massa freqüents, tot i que a vegades han aparegut pintades en alguns monuments i d’altres obres d’art del poble. 

Lluitem plegats contra qui no estima el nostre poble. Des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès volem denunciar aquestes conductes, tant pels danys materials i la despesa que suposa la seva reparació, en cas de poder-se portar a terme, com per l’afectació en una obra d’art qualificada.