Al febrer, la TDT només emetrà en alta qualitat

És una mesura aplicada segons el Pla Tècnic Nacional de la Televisió Digital Terrestre.

La Direcció General de Mitjans Digitals informa que, a partir del 14 de febrer, tots els canals de la TDT, tant públics com privats, i siguin d’àmbit estatal, nacional o local, hauran d’emetre únicament en alta definició (HD). La mesura podria suposar incidències en la recepció dels canals de TDT per part dels usuaris. Es tracta d’una mesura aplicada segons el Pla Tècnic Nacional Digital de la Televisió Digital Terrestre (TDT), que regula aspectes per a la liberalització del segon dividend digital.

Una de les conseqüències que podrien patir els usuaris és que, aquells que tinguin un receptor que només emet en definició estàndard (SD), deixin de veure els canals de la TDT. Les autoritats estimen que això passarà només en un 2% dels dispositius perquè avui dia, la pràctica totalitat disposa d’alta definició. En aquest cas, només s’haurà de renovar els canals en les guies de la televisió.

Les persones que disposin de receptors TDT-SAT que només funcionen amb SD, deixaran de rebre l’emissió de la TDT. Es calcula que entre el 40 i el 50% d’aquests aparells poden estar limitats a la qualitat estàndard. En cas que es desitgi continuar fent-los servir, caldrà canviar el receptor, instal·lar-ne un de nou o activar-lo.

Per resoldre dubtes sobre el procés o en cas de tenir problemes en la recepció de canals de televisió, l’Oficina d’Atenció a la Televisió Digital de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals posa a disposició dels usuaris el telèfon 901 201 004. També s’hi pot contactar per aquest formulari.

La Generalitat de Catalunya posa a disposició de la ciutadania una llista d’instal·ladors de telecomunicacions registrats a Catalunya per renovar els receptors, en cas que sigui necessari. Podeu consultar-la en el següent enllaç.