Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Museu Josep Cañas

La casa on va néixer l’escultor Josep Cañas el 1905 va ser habilitada com a Museu l’any 2001. Conté el llegat fet per l’artista el 1998, compost d’escultures i dibuixos, que permeten un recorregut cronològic per les quatre etapes fonamentals de la seva obra.

El Museu Josep Cañas alberga la col·lecció d’obres que l’artista va llegar a la Fundació que porta el seu nom. La seu es troba a casa natal, que també forma part de la donació, conjuntament amb escultures preparatòries en guix i originals en bronze, dibuixos realitzats amb diferents tècniques, motlles de silicona d’algunes obres i un extens fons documental format pe rescrits, retalls de premsa, cartes personals, etc.

Al primer pis del museu trobem un recorregut per l’obra de Josep Cañas ordenada cronològicament i distribuïda en quatre espais que són les quatre etapes fonamentals en la seva vida i trajectòria artística. Coma període especialment interessant i pel qual la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi, es trobem les obres realitzades durant la seva estada a Mèxic, de l’any 1948 al 1955.

També destaca la donació de diferents col·leccions d’objectes etnològics de temàtiques que interessaven especialment a l’artista. Entre ells és important la de peces relacionades amb la producció i emmagatzematge de vins i licors. L’artista va fer una compilació on es troben eines utilitzades per conrear els camps, boter de petites dimensions i les eines usades pels boters en la seva fabricació, així con gerres, porrons o ampollers per contenir el vi.

Visites

El Museu també és obert al públic en règim de visites concertades.

Per concretar dia i hora podeu trucar en horari laboral al telèfon 977 67 08 02
o al correu electrònic  museujosepcanas@gmail.com.

Contact